CHIMCOMPLEX BORZEȘTI DERULEAZĂ UN PROIECT DE INVESTIȚII DE APROAPE 2,5 MILIOANE DE EURO, ÎN PARTENERIAT CU O ORGANIZAȚIE NORVEGIANĂ

joi, 5 mai 2022

Chimcomplex derulează pe platforma Râmnicu Vâlcea, începând cu data de 19 aprilie 2022, proiectul „Investing in innovative green technology to produce new environmentally friendly polyols at Chimcomplex”.

Proiectul este co-finanțat în cadrul programului “Dezvoltarea Afacerilor, Inovare și IMM-uri”, conform contractului nr. 2021/331014 încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.431.000 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.215.000 Euro. Durata de implementare a proiectului este de maxim 22 de luni.
Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității Chimcomplex prin investiția într-o tehnologie inovatoare în vederea producerii de noi polioli cu componentă ecologică.

Scopul proiectului este promovarea și optimizarea producției de polioli speciali inclusiv validarea împreună cu clienții, adaptând formula în funcție de nevoile specifice ale acestora și crescând capacitatea de utilizare a infrastructurii de producție existente.

Proiectul este derulat în parteneriat cu International Development Norway – o organizație norvegiană cu peste 20 ani de experiență în proiecte internaționale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business. Parteneriatul va contribui la dezvoltarea unui concept durabil în vederea creșterii competitivității Chimcomplex, pentru a reduce amprenta de carbon în procesele de producție și pentru a-și transforma activitățile în conformitate cu principiile economiei circulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe