Ulei pentru compresor - Ce rol are și cum alegi tipul corect pentru o funcționare impecabilă?

miercuri, 13 aprilie 2022

 

Compresorul este o componentă formată din mai multe elemente care trebuie să se completeze perfect, pentru a garanta o funcționare optimă a acestui angrenaj. Este necesar ca piesele mobile ale compresorului să fie foarte bine lubrifiate și răcite, pentru ca ele să ofere mereu randamentul scontat. Calitatea unui ulei pentru compresor poate să fie determinantă în acest sens. Uleiul formează și o peliculă protectoare între piston și cilindru. 

Sunt multe avantaje pe care uleiul le poate oferi, însă este necesar ca acesta să fie ales în varianta potrivită și utilizat în cantitatea optimă. Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei putea alege întotdeauna soluția optimă de ulei pentru compresor și te vei bucura de randamentul maxim al mecanismelor tale. Iată care sunt beneficiile oferite de ulei și cum trebuie să îl alegi. 

Beneficiile uleiului pentru compresor și cum să îl alegi?

Uleiul are rolul de a proteja compresoarele împotriva factorilor nocivi de mediu, dar și de a-i asigura o funcționare eficientă în permanență. În acest sens, variantele de ulei de calitate prelungesc durata de viață a compresorului și reduc nevoia de lucrări de mentenanță. Uleiul creează o peliculă protectoare prin care protejează piesele compresorului împotriva uzurii și coroziunii. 

Mai mult decât atât, doar prin utilizarea unei soluții de ulei de calitate sistemul este păstrat la un nivel ridicat de eficiență. Atât timp cât piesele care compun compresorul sunt bine unse, acestea vor putea să lucreze în mod corect și să genereze rezultatele așteptate. Uleiurile de top asigură protecția și performanțele compresoarelor cu presiuni care pot ajunge până la 15 bari și temperaturi de descărcare a aerlui de până la 100 de grade Celsius. 

Pentru a alege uleiul în mod corect, este necesar să ții cont de recomandările producătorului. Verifică specificațiile compresorului din manualul de utilizare sau din alte documente aferente componentei. Tipul de ulei necesar poate fi găsit și pe eticheta de identificare a componentei. Aceasta se află pe spatele sau pe zona laterală a compresorului. 

În situația în care alegi un ulei diferit de cel indicat de producător, riscurile sunt destul de semnificative. În primul rând, se pot forma depuneri care pot afecta integritatea componentelor. În plus, uzura provocată de ungerea improprie a pieselor va fi accelerată, ceea ce va duce și la diminuarea duratei de viață a compresorului. Uleiul necorespunzător poate să corodeze piesele metalice, pentru că oxidează. 

De asemenea, etanșarea poate fi degradată prin utilizarea unei variante de ulei nerecomandate de către producător. Și cantitatea de ulei utilizată este importantă. La fel ca în cazul tipului care trebuie utilizat, producătorul menționează și cantitatea mecesară pe eticheta aferentă compresorului. Trebuie să știi că utilizarea unei cantități diferite de cea menționată în manualul de utilizare sau pe etichetă poate să conducă la uzura prematăru a pieselor și a reducerea duratei de viață a compresorului. 

Pe MLSDistribution.ro găsești variante de ulei pentru compresor de la producători renumiți. Ai acces la o gamă variată de soluții, din care o poți alege pe cea necesară pentru compresorul tău. 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe