Mansarda unui bloc din Râmnicu Vâlcea, cu cel puţin opt apartamente, cuprinsa de flăcări şi fum

marți, 26 aprilie 2022

Mansarda unui bloc din Ostroveni - Râmnicu Vâlcea în flăcări

Flăcările au pus stăpânire în a treia zi de Paşte, marţi, 26 aprilie, pe un apartament aflat la mansarda unui bloc de patru etaje din Râmnicu Vâlcea. Incendiul s-a extins rapid către celelalte locuinţe aflate la acelaşi nivel - anunță adevarul.ro

Update, ora 16:08 Nu mai puţin de 12 apartamente de pe cele două scări ale blocului, aflate atât la mansardă cât şi la etajul patru al blocului din Râmnicu Vâlcea, au fost avariate în urma incendiului izbucnit, au anunţat pompierii militari. Zeci de oameni au fost păgubiţi, unii dintre ei rămânând la propriu sub cerul liber, de Paşte.

„Se lucrează pentru stingere. Se decopertează acoperişul din tablă pe sub care se manifestă incendiul. Cauza se va stabili în perioada următoare, după lichidarea ultimelor focare”, au mai precizat aceştia.

Din fericire nu au existat victime, doar o pisică a fost salvată, dintr-unul din apartamente.

Update, ora 15:44 Intervenţia pentru stingerea incendiului este îngreunată de acoperişul din tablă care blochează accesul în zona focarelor, au menţionat pompierii militari. În sprijinul lor au venit şi colegii din cadrul Serviciului de Pompieri pentru Situaţii de Urgenţă Oltchim, astfel că în acest moment opt echipaje acţionează în total, în zonă.

Mansarda unui bloc de patru etaje din Râmnicu Vâlcea învăluită de flăcări şi fum

Update, ora 15:13 Din informaţiile furnizate de către reprezentanţii pompierilor, reiese că incendiul a izbucnit pe cea de-a şasea scară a blocului. De aici, flăcările s-au propagat cu repeziciune la mansarda de pe ultimele două scări.

Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată şi de faptul că în faţa blocului sunt parcate în permanenţă maşinile locatarilor, pe ambele laturi ale drumului de acces - o străduţă între blocuri - şi a fost nevoie de mutarea acestora pentru a se acţiona în zonă. La fel şi în spatele blocului, unde există o parcare.

„În acest moment se actionează atât pe interiorul blocului, scara F, cât şi pe exteriorul blocului, cu două autoplatforme de lucru la înălţime care sunt alimentate în sistem navetă de la sursa de apă existentă în apropiere. În sprijin, au fost solicitate echipaje de lucru şi de la judeţele învecinate”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Mansarda unui bloc din Râmnicu Vâlcea cuprinsă de flăcări: 12 apartamente, avariate, total sau parţial
FB_IMG_1650982399677

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

S-a creat panică în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea, Ostroveni, unde un apartament a fost cuprins de flăcări.

Sute de locatari au ieşit speriaţi din locuinţe, în zonă blocurile fiind extrem de apropiate unele de celelalte, când au simţit mai întâi mirosul, iar apoi au văzut fumul provocat de incendiul izbucnit în blocul de pe Aleea Panseluţelor.

„Incendiu mansardă în municipiul Râmnicu Vâlcea, la blocul C 32, arde generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Se acţionează cu şase autospeciale”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Blocul în cauză este sub forma literei Z, una dintre laterale fiind cea cuprinsă de flăcări, adică două dintre scări, la mansarda cărora sunt opt locuinţe.

„Se lucrează pentru stingere. Flăcările se manifesta la nivelul mai multor apartamente de la mansardă. La faţa locului se acţionează cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două autoplatforme de lucru la înălţime”, a mai menţionat aceeaşi sursă.

Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe