Folosirea produselor biodegradabile în HORECA

vineri, 22 aprilie 2022

 

https://images.unsplash.com/photo-1633878353733-01fb3e3bceaf?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1170&q=80 

Pentru că ne dorim o planetă sănătoasă, capabilă să susțină viața mult timp de acum înainte, este necesar să facem ceva în sensul ăsta și să o protejăm mai mult.

De aceea, trebuie să luăm în considerare aplicarea unor măsuri menite să schimbe obiceiurile și acțiunile pe care le întreprindem acum, cu unele mai sănătoase. Pentru asta avem nevoie în primul rând de educarea tinerelor generații și de obișnuirea acestora cu un nou stil de viață, mai sănătos, bazat pe elemente naturale. 

Având în vedere că plasticul este unul dintre cei mai mari poluatori, este necesar în primul rând ca acesta să fie înlocuit cu ceva sănătos, biodegradabil și prietenos cu natura. 

Importanța alegerii produselor biodegradabile în locul celor din plastic

Pentru ca printre nevoile de bază ale oamenilor se numără hrana, industria horeca este una de mare amploare. În această industrie se folosesc zilnic foarte multe piese din plastic, printre acestea enumerăm tacâmuri, farfurii, pahare etc. 

Plasticul este un material care este nedegradabil, astfel că acesta este foarte toxic pentru planeta noastră. Toxicitatea acestor produse este dovedită în durată de viață a lor, de la producere, la folosire și chiar după ce acestea nu mai sunt necesare. 

Așadar acestea nu doar că afectează mediul înconjurător, însă îți afectează și sănătatea ta și a familiei tale. Însă te anunțăm că te poți bucura de a nu spăla vasele după ce mănânci și în același timp să protejezi natura. 

În acest sens au fost create produse biodegradabile, fabricate din bambus, frunze de palmier, iarbă sau trestie de zahăr. Poți să alegi astfel dintre numeroasele produse, precum farfuriile de unică folosință biodegradabile, tacâmuri sau pahare și alte tipuri de recipiente.

În plus, o dată folosite aceste consumabile pot deveni compost și vor fi necesare pentru creșterea și dezvoltarea altor plante.

Consumabilele HORECA din bambus

Bambusul este folosit în acest domeniu deoarece este o plantă care crește repede, nu trebuie replantat după tăiere, deoarece se regenerează la fel de repede, iar după folosire acesta se degradează în aproximativ 6 luni, fiind folosit la realizarea de compost. 

Procesul de fabricare a consumabilelor din bambus presupune curațarea bețelor de bambus, fierbere, presare și ulterior lipirea cu un material prietenos cu mediul înconjurător. Consumabilele din bambus pot fi folosite cu absolut orice ocazie, cum ar fi conferințe, picnicuri, zile de naștere, petreceri la piscină sau în grădină, și chiar nunți sau orice alt eveniment la care nu vrei să folosești articolele din ceramică clasice, însă îți dorești ca totul să fie elegant și cu clasă. 

Acestea se pot folosi pentru orice tip de mâncare, cum ar fi salate, mâncare gătită cu ulei, fructe, legume sau brânzeturi. De asemenea, poți folosi fără probleme cuțitul și furculița cu aceste farfurii. În plus, se găsesc în diferite mărimi, astfel încât poți să găsești varianta potrivită pentru nevoile tale. 

Consumabile HORECA din frunze de palmier 

Fabricarea farfuriilor din frunze de palmier este considerată cea mai biologică metodă, în primul rând datorită faptului că aceste frunze cad singure din palmier destul de des, apoi datorită faptului că nu se folosesc absolut deloc chimicale în procesul de fabricare a acestora. 

Tehnica folosită pentru a obține aceste consumabile este tăierea, curățarea și uscarea la aer a frunzelor, apoi acestea sunt presate pentru a se obține diferite modele. După ce acestea nu se mai folosesc poate să dureze până la 90 de zile procesul de descompunere. 

Farfuriile din frunze de palmier se pot folosi pentru evenimente în aer liber, cum ar fi picnicuri, evenimente în familie, petreceri la grătar sau chiar o nuntă cu tematică rustică. 

Acestea au o rezistență mai mare decat a farfuriilor din hârtie, însă nu este recomandat să se servească mâncăruri foarte fierbinți sau lichide care ar putea sta prea mult pe ele. 

Se găsesc în diferite mărimi, iar faptul că modelul de pe ele vine în urma presării naturale, face din ele niște piese unice care vor da un plus de chic evenimentului tău. Datorită faptului că nu sunt folosiți compuși chimici la producerea acestor farfurii mâncarea nu va suferi modificări ale gustului. 

Consumabile HORECA din frunze de trestie de zahăr

Farfuriile produse din frunze de trestie de zahăr sunt extrem de atractive și vor face un decor fabulos la toate petrecerile unde vei alege să le folosești, fie în grădină, la piscină, picnicuri sau chiar nuntă. 

Pot fi folosite în cuptorul cu microunde și rezistă atât la mâncăruri fierbinți cât și la mâncăruri lichide sau gătite cu ulei. 

Se găsesc în mai multe variante de mărimi și pot fi folosite împreună cu cuțitul și furculița. În plus perioada de degradare este una care face din aceste farfurii unele prietenoase cu mediul înconjurător. 

Folosind aceste tipuri de ambalaje și consumabile este sigur că reduci cu mult poluarea și lupți astfel pentru păstrarea sănătății planetei care ne susține viața. Cu cât vom înlocui mai rapid consumabilele din plastic cu acest tip de consumabile, cu atât vom face un bine mai mare naturii și mediului înconjurător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe