Ce merită să vizitezi într-o vacanță în Germania?

joi, 28 aprilie 2022

 

 

Germania este una dintre cele mai vizitate țări din Europa și atrage peste 12 milioane de vizitatori anual. Având o istorie bogată, Germania este și o țară în care ai ce vedea.

Așadar, iată șapte recomandări pentru o vacanță în Germania:

1. Berlin
- Un oraș cu o istorie atât de bogată nu are cum să nu fie foarte ofertant din punct de vedere turistic, mai ales că și varietatea culturală este impresionantă. Berlin este un oraș ideal pentru cei pasionați de istorie, de vizitat muzee, plimbări în aer liber, dar și pentru cei care vor să aibă o experiență culinară de excepție. Districtul Mitte este un punct de atracție al orașului cu siguranță, dar și zona Charlottenburg, ceva mai liniștită, merită văzută. Poarta Brandenburg, memorialul Zidului Berlinului, Insula Muzeelor, clădirea Reichstag și Checkpoint Charlie sunt câteva dintre atracțiile principale din acest oraș, care are și o gradină zoologică superbă.

  1. Munchen - Capitala Bavariei și unul dintre cele mai mari orașe din Germania. Este situată în apropierea Alpilor bavarezi și peisajele sunt impresionante în această zonă, la fel ca arhitectura clădirilor. Biserica Sfântul Petru are o arhitectură deosebită și este unul dintre principalele puncte de atracție ale orașului, alături de Frauenkirche. De altfel, Munchen este recunoscut ca fiind un oraș cu numeroase catedrale și piețe impresionante, cea mai cunoscută fiind Marienplatz. Aspectul cultural este și el important în Munchen, acest oraș fiind foarte ofertant. De asemenea, toamna are loc aici celebrul Oktoberfest, unde se bate recordul la consum de bere. Per total, Munchen este o destinație foarte bună pentru cei care își doresc un city break.
  2. Baden-Baden - Renumit la nivel mondial pentru faptul că este un loc perfect pentru spa, Baden-Baden este unul dintre cele mai turistice locuri din Germania. Izvoarele termale de aici au o istorie bogată, încă din timpul romanilor. De asemenea, este un loc la care ajung și mulți pasionați de sport, în special de golf, tenis și echitație. Totodată, cei care adora drumețiile merită să viziteze și ei Baden-Baden, deoarece se pot face multe trasee. Baden-Baden este o destinație populară și pentru pasionații de jocuri de noroc. Aici poate fi găsit unul dintre cele mai importante și frumoase cazinouri din Europa, ce datează tocmai din secolul al XIX-lea. La Baden-Baden au loc multe turnee de poker, iar experiența este cu siguranță specială, ținând cont că istoria cazinoului a început în urmă cu aproximativ 200 de ani. De asemenea, sunt disponibile și mese de ruletă, blackjack, dar și sloturi.

  3. Rothenburg
    - Situat în apropiere de Frankfurt, Rothenburg este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa. Clădiri vechi de sute de ani sunt conservate într-o stare excelentă și plimbările pe străduțele înguste merită din plin. Vei avea astfel posibilitatea să vezi o mulțime de clădiri viu colorate și frumos decorate. Rothenburg nu a fost afectat de cele două războaie mondiale, astfel că vei descoperi clădiri medievale în forma lor originală. Primăria datează din secolul al XIII-lea și este un punct de atracție al acestui oraș. De asemenea, Muzeul Orașului Imperial, ce se află într-o veche mănăstire, dar și Grădinile Istorice ale Castelului, datează din secolul al XVII-lea și merită vizitate.

    5. Koln
    - Când te gândești la Koln, cel mai probabil îți vine în minte impozanta catedrală, care are o arhitectură gotică magnifică. Dar Koln este un oraș mult mai ofertant. De câteva secole are reputația unui centru de comerț, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în zilele noastre. La fiecare pas vei găsi piețe cu produse tradiționale, în care vei putea descoperi mai multe produse locale, de la unele alimentare până la parfumuri. Se spune că acesta este orașul în care se mănâncă cel mai bine în Germania sau cel puțin așa le place localnicilor să "marketeze" Kolnul. Totodată, din Koln se pot face multe croaziere pe fluviul Rin.

  4. Nurnberg
    - Un alt oraș medieval din Germania, care și-a păstrat în mare măsură forma chiar dacă a fost afectat de a doua conflagrație mondială. Autoritățile au luat însă decizia să reconstruiască centrul orașului exact în forma în care era și înaintea conflictului, astfel că și Nurnberg se bucură de o arhitectură spectaculoasă. Punctul de atracție principal este Castelul Nurnberg, ce datează tocmai din secolul al XI-lea. Dar dacă ajungi în Nurnberg merita să te plimbi la pas pe străzile acestui oraș și să încerci bucătăria locală.

  5. Frankfurt
    - Un oraș al contrastelor, în care clădiri vechi și colorate contrastează cu numeroșii zgârie-nori. Frankfurt este un centru economic al Germaniei, dar și un punct turistic important. Orașul vechi Altstadt merită vizitat, în special încântătoarea piață Romerberg, unde vei găsi și fosta primărie și mai multe biserici. De asemenea, centrul economic al orașului merită și el vizitat întrucât este impozant prin clădirile sale noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe