Unde să verificăm istoricul mașinii înainte de a cumpăra, am verificat cele mai populare site-uri

joi, 24 martie 2022

 

Este atât de importantă verificarea istoricului mașinii? Ce riscuri există dacă achiziționați o mașină fără a-i verifica istoricul? Cât timp vă ia să aflați istoricul unei mașini și care sunt cele mai populare site-uri pe care le puteți accesa pentru a face acest lucru?

Există câteva întrebări la care răspunsurile sunt pe cât de simple, pe atât de utile. Într-adevăr, verificarea istoricului mașinii este un aspect extrem de important, deoarece printr-o simplă accesare a acestuia puteți afla multe informații importante despre obiectul achiziției, ceea ce vă poate scuti de multe neplăceri.

1.                                   Ce este numărul VIN și unde poate fi găsit?

Numărul VIN, cunoscut de mulți deținători de vehicule sub denumirea de serie de șasiu, este un cod format din 17 caractere, fiecare dintre acestea oferind informații referitoare la identitatea vehiculului. Un astfel de număr este compus din trei părți, respectiv codul WMI (World Manufacturer Identifier, codul producătorului – zona geografică, țara și producătorul), codul VDS motorul, modelul, tipul de plafon, locul producției și piața de destinație) și codul VIS (numărul de serie al vehiculului, fabrica și anul mașinii).

Acest cod al mașinii second hand poate fi găsit în mai multe locuri de pe mașină – pe plăcuța producătorului, pe șasiul vehiculului sau în alte locuri de pe mașină: pe parbriz, în portbagaj, în zona motorului etc. – dar și în cartea mașinii.

Între numeroasele opțiuni de site-uri de unde ați putea cumpăra un raport VIN, am realizat un TOP 3 care să vă ajute să faceți o alegere: Automoli, AutoDNA și Carvertical. După ce am descărcat rapoartele și ne-am uitat peste politica de prețuri, alături de transparența în explicarea informațiilor care vor fi livrate în raport, credem că Automoli.ro este alegerea naturală care aduce plus valoare cumpărătorilor.

O diferență capitală între Automoli și site-urile care oferă rapoarte cu istoricul mașinii de ocazie, este plata diferențiată pe volumul de informații. Spre deosebire de ceilalți furnizori de rapoarte, suma de plată pentru raportul VIN al Automoli se calculează în funcție de volumul de informații găsit în bazele de date, după scrierea numărului VIN și efectuarea căutarii. Dacă sunt descoperite în bazele de date galerii de imagini, rapoarte de accidente, alte date complementare etc. pentru numărul VIN de interes, atunci raportul final Automoli va fi mai complex și veți achita o sumă ușor mai ridicată decât pentru un raport cu informații de bază. Veți plăti în funcție de cantitatea de informații pe care o livrăm.

Încă un aspect interesant legat de costuri: după ce cumpărați un prim raport cu istoricul mașinii, Automoli oferă un discount de 30% pentru toate viitoarele rapoarte comandate în cursul a 30 de zile.

2.                                   Este numărul VIN într-adevăr util?

Nimeni nu poate contesta utilitatea pe care o are numărul VIN. De ce? Pentru că este vorba despre un cod unic pe care îl are fiecare mașină, iar aceasta reprezintă singura modalitate prin care aceasta poate fi identificată în marea piață mondială de mașini. Numărul VIN este util mai ales pentru a verifica istoricul mașinii în cazul în care doriți să achiziționați o mașină de ocazie, însă acesta este util și pentru lucruri precum schimbul de piese ale mașinii sau plata unor taxe și altele asemenea.

În cazul în care este vorba despre achiziția unui vehicul deja utilizat, este extrem de important să se facă toate verificările necesare pentru o achiziție în siguranță. Printr-o simplă verificare aveți posibilitatea de a obține informații importante despre ceea ce s-a întâmplat cu un anume vehicul, iar acest lucru este oferit de site-uri precum automoli.ro. Aceasta este una dintre cele mai bune variante la care puteți apela atunci când aveți nevoie să faceți verificarea istoricului unei mașini. O simplă accesare, la orice oră și în orice moment, iar raportul complet cu istoricul mașinii este gata.

3.                                   Automoli, unul dintre cele mai bune site-uri pentru verificarea istoricului mașinii

În acest fel poate fi caracterizat Automoli, site-ul unde poate fi verificat oricând istoricul mașinii pe care intenționați să o achiziționați: unul dintre cele mai bune site-uri pentru verificarea istoricului mașinii. De ce? Acest lucru este posibil nu numai prin informațiile la zi pe care le oferă, ci mai ales prin faptul că raportul oferit cuprinde toate informațiile care v-ar putea fi necesare pentru o achiziție sigură.

Automoli reprezintă alegerea sigură și eficientă pe care o puteți face atunci când vine vorba de verificarea istoricului pe care îl are o mașină. Automoli oferă date esențiale despre vehiculele din Europa din Statele Unite ale Americii, informații care au fost verificate și care sunt fiabile, astfel încât clienții să aibă siguranța unui lucru bine făcut. Accesul la site-ul Automoli este permanent, 24 de ore pe zi, fără întreruperi.

De ce să folosești Automoli? Pe lângă toate informațiile subliniate mai sus despre eficiența acestui site, despre Automoli se poate spune că este site-ul care le oferă utilizatorilor sigurață pentru luarea unor decizii corecte, astfel încât achiziția unei mașini să fie una cât se poate de sigură.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe