Fostul director de tristă amintire al Oltchim, Constantin Roibu, a mai băgat în FALIMENT altă firmă - SC Protectchim SRL

duminică, 13 martie 2022

 

Anul trecut, Tribunalul Vâlcea a pronunțat sentința de faliment în cazul SC Protectchim SRL, firmă care l-a avut avut mare „boss” în ultimii 6 ani pe Constantin Roibu, fost director al Oltchim. În dosarul nr. 2263/90/2016, instanța de judecată a pronunțat următoarea sentință: „Admite cererile formulate de Simionescu Petre Marian şi de administratorul judiciar Art Insolv SPRL. În temeiul art. 145 alin.1 lit.A, pct. c, lit.B şi lit.E din Legea nr. 85/2014, dispune începerea procedurii falimentului debitorului SC Protectchim SRL. În temeiul art. 145 alin 2 din lege, desemnează lichidator Art Insolv SPRL cu o retribuţie de 400 lei lunar, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64. În temeiul art. 145 alin.2 lit.a) din lege, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi predarea unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a oricăror altor tabele întocmite în procedură, a oricăror rapoarte de distribuţie, a listei actelor şi operaţiunilor efectuate după data deschiderii procedurii, în termen de 5 zile de la intrarea în faliment. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În temeiul art. 151 şi următoarele din lege. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. în temeiul art.86 alin. I) din lege. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fară un ordin al lichidatorului judiciar. Cu apel în 7 zile de la comunicare”.

Fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, a demonstrat cu vârf și îndesat că este un „mare manager”, după ce a băgat în FALIMENT patru societăți, din postura de director sau acționar/asociat: Oltchim, Protectchim, Chempro Chemicals și Ciprom. Între 1991 și 2012, Roibu a condus Oltchim, timp în care societatea a acumulat datorii de 800 milioane de euro și pierderi uriașe, drept pentru care în 2012 întreprinderea a intrat în insolvență, apoi a fost declarat falimentul. După aceea, Roibu s-a „refugiat” la Protectchim, în postura de administrator unic, unde a pus rapid societatea „pe butuci” mai ales după decesul lui Nicolae Enache. Sunt voci care spun că Roibu era implicat direct sau indirect și în Designro, Oltchim Gmbh, Mentchim, EuroUrethane, Oltquino, RC Dinamic Investiţii, Ciprom, Sistemplast, Chempro Chemicals (deţinută de fiul său, Alexandru Roibu) şi Oltgroup PVC (a fratelui, Gheorghe Roibu). Toate au derulat afaceri cu Oltchim în mandatul lui Constantin Roibu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe