DEPUTATUL EUGEN NEAȚĂ: PSD ÎN PRIMA LINIE A CELOR CE POT AJUTA ACUM, MAI MULT DECÂT ORICÂND

luni, 7 martie 2022

 

În contextul actual, Partidul Social Democrat acționează pe mai multe planuri, cu toate resursele politice și guvernamentale pe care le are la dispoziție.

Președintele Marcel Ciolacu a anunțat susținerea necondiționată acordată de partid președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în efortul de integrare a țării în Uniunea Europeană. El crede că integrarea mai rapidă a Republicii Moldova în structurile europene ar trebui să fie un obiectiv asumat cu claritate și cu fermitate de toate forțele politice românești.

Europarlamentarul Dan Nica a cerut comisarului european pentru energie măsuri concrete și termene precise pentru rezolvarea crizei energetice prin reglementarea pieței, prin diminuarea importului de gaze rusești și prin punerea în funcțiune a întregii capacități pe care Uniunea Europeană o are la dispoziție în acest domeniu.

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat încă din primele zile ale acestei luni că transportul refugiaților cu mijloace ale Căilor Ferate Române este gratuit. În acest sens, s-au suplimentat garniturile de tren și numărul de vagoane dinspre Suceava și Sighet spre București și pe rutele Timișoara și Iași. Căile Ferate Române preiau în mod gratuit și refugiații care se îmbarcă la Chișinău.

Prim-vicepreședintele Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost zilele trecute la vama din Isaccea, unde a constatat că problema lipsei documentelor personale este cea mai mare problemă pe care o întâmpină refugiații ucraineni. Cei mai mulți dintre adulții și copiii care au plecat în mare grabă din zonele de conflict nu au documente de identitate potrivite sau în termen de valabilitate. A fost cerut sprijinul consulatelor Ucrainei și Poloniei și se caută o soluție în legislația românească pentru simplificarea obținerii unor documente care să-i ajute pe oameni să se deplaseze fără probleme pe teritoriul României și al Uniunii Europene.

Colegii noștri social-democrați din zona celor trei puncte de trecere a frontierei – Sighetul Marmației (Maramureș), Siret (Suceava) și Isaccea (Tulcea) – participă la acțiunile de voluntariat care asigură cu bunuri de mare necesitate pe oamenii care fug din calea războiului.

Eugen Neață-Deputat PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe