Controlul stomatologic – prioritate pentru un zâmbet sănătos

luni, 14 martie 2022

Cu mulți ani înainte, oamenii se confruntau cu probleme stomatologice grave, ceea ce înseamnă că unii își pierdeau dinții încă din tinerețe. Acum avem acces la informații ajutătoare pentru o igienă orală corespunzătoare, iar medicii stomatologi dispun de tehnologii avansate, cu ajutorul cărora pot trata eventualele probleme.

 

Este clar că un zâmbet perfect are nevoie de o dantura sănătoasă, iar vizitele frecvente la medic te pot feri de probleme și, implicit, de intervenții costisitoare. Mai mult, cand vine vorba de alegerea celor mai buni specialiști, ai la dispoziție o mulțime de variante. De exemplu, poți apela la serviciile profesioniștilor de la clinica dentara Valcea.

Controlul regulat previne apariția problemelor grave

Este recomandat sa mergi la un control stomatologic de cel putin două ori pe an, adică din șase în șase luni. În acest fel, specialistul îți poate face o igienizare. În acest proces se îndepărtează tartrul dentar și se realizează periajul profesional. De asemenea, acesta poate descoperi o problemă aflată într-o fază incipientă, iar aici un bun exemplu sunt cariile. Acestea se dezvoltă inițial fără a fi vizibile cu ochiul liber. Ceea ce tu poți vedea în oglindă este doar o mică parte din ce poate vedea un specialist. Acesta te poate ajuta să le identifici, să le îndepărtezi și să oprești evoluția unei astfel de probleme. Tot la vizitele regulate, specialistul poate identifica orice altă problemă de natură stomatologică.

Alegerea stomatologului potrivit nevoilor tale

abezdtny3iXczkb

Există foarte multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un medic stomatolog. În primul rând, trebuie să te poți adapta programului său de lucru. În al doilea rând, poziționarea, aspectul și competențele cabinetului sunt importante. Cu siguranță îți este ușor să ajungi la specialistul care lucrează într-o clinică din imediata apropiere, dar acesta trebuie să dispună și de aparatura necesară, iar aici recenziile celorlalți pacienți te pot ajuta. Apoi, nu trebuie să scapi din vedere un alt amănunt esențial: dacă medicul ales îți oferă și explicațiile necesare atât în ceea ce privește examinarea și eventualele proceduri, cât și în ceea ce privete modalitățile de prevenție. Nu în ultimul rând, este benefic să știi dacă acesta îți poate oferi și consultații de urgență.

Etapele controlului stomatologic

Prima etapă este presupune o discuție cu medicul stomatolog și un examen general. Medicul cere informații despre situația actuală a pacientului, dar și despre eventuale alergii ori medicamente prescrise pentru alte afecțiuni. Apoi urmează examinarea. Specialistul verifică starea dințior și a gingiilor. În unele situații, acesta poate cere și o radiografie dentară pentru a oferi un diagnostic concret. Urmează igienizarea profesională. Aceasta se realizează în mai multe etape: detartrajul (se înlătură tartrul dentar și placa bacteriană), periajul profesional, airflow (în acest pas se pot îndepărta pete, precum cele provocate de tutun sau cafea) și fluorizarea (se aplică un gel, o pastă, sau un lac cu fluor pentru a întări smalțul).

La finalul procedurilor este foarte important să ceri medicului cât mai multe informații despre situația ta, dar și sfaturi cu ajutorul cărora poți preveni alte afecțiuni. De exemplu, stomatologul îți poate spune care sunt pașii corespunzători în realizarea periajului corect și complet. Prin urmare, vizita în cabinetul stomatologic este esențială atunci când îți dorești un zâmbet frumos și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe