Află ce trebuie să faci, dacă vrei să îți deschizi studio de înregistrări. Toate lucrurile de care ai nevoie

joi, 24 martie 2022

 

Dacă ești pasionat de muzică și vrei să îți deschizi propria afacere, a venit momentul. Un studio de înregistrări reprezintă o sursă sigură de venit și nu necesită nici prea multă bătaie de cap. Dacă ai o cameră liberă în apartamentul tău, o poți folosi chiar pe aceea, doar trebuie să o antifonezi bine, pentru a nu avea reclamații de la vecini, ulterior. Singura investiție mai consistentă, pe care trebuie să o faci, constă în aparatura de specialitate. Trebuie, într-adevăr, să-ți dotezi studioul foarte bine, pentru a atrage clienți, dar stai fără griji, un studio de înregistrări bun, îți va aduce venituri mai mari decât probabil te așteptai tu inițial.

Iată de ce ai nevoie pentru un studio de înregistrări:

 

  • Computer

 

Totul în ziua de astăzi este digitalizat, așa că un computer este un must have, indiferent de domeniu. Computerul reprezintă piesa de bază și într-un studio de înregistrări, pentru că aici se realizează produsul finit. Cu ajutorul computerului editezi vocile, liniile melodice și livrezi materialul perfect clientului tău. La început, poți folosi computerul de care dispui în acel moment dar, pe parcurs, vei avea nevoie de unul mult mai performant și mai rapid, pentru a face față cererilor și pentru a-ți ușura munca.

 

  • Instrumente muzicale

 

Cu siguranță, la asta te gândești prima dată, când vine vorba de un studio de înregistrări. Depinde doar de tine cu ce fel de instrumente muzicale vrei să îți dotezi studioul, în funcție de buget, dar și în funcție de preferințele, cererile, care sunt în zona în care tu activezi. Spre exemplu, instrumentele muzicale McMusic sunt foarte variate, de la tobă, chitară electrică, până la clape sau chitară acustică. Dacă arunci un ochi pe site, cu siguranță îți faci o idee clară de ce anume ai, sau nu, nevoie.

 

  • Microfon

 

Microfonul este indispensabil într-un studio. Acesta trebuie să fie unul de calitate, pentru a reda cât mai bine vocile celor care cântă. Totuși, dacă alegi să înregistrezi și instrumente muzicale, microfonul trebuie să fie unul diferit, puțin mai avansat, decât cel standard, așa că mai întâi este bine să-ți alegi instrumentele și, abia după, microfonul de înregistrare. Dacă încă nu te-ai decis asupra acestui aspect, aruncă aici o privire asupra denumirilor instrumentelor muzicale existente și poate te inspiră să faci o alegere cât mai corectă.

 

  • Căști profesionale

 

Căștile sunt și ele un obiect esențial într-un studio. Acestea trebuie alese foarte bine, pentru că prin intermediul lor editezi piesele ce vor fi livrate ulterior clienților. Căștile trebuie să redea cât mai clar sunetele și trebuie să izoleze foarte bine tot ce se aude în exterior.

 

  • Interfață audio 

 

Interfața audio este cea care îți va permite să faci conexiunea computerului cu celelalte piese din studio. Și aceasta trebuie aleasă cu grijă, pentru că trebuie să fie compatibilă cu sistemul de operare cu care lucrezi. 

Acum probabil ți-ai făcut o idee, în ceea ce constă un studio de înregistrări. Dacă ești pasionat de muzică, categoric știi exact ce să alegi și nu vei avea foarte multe bătăi de cap, iar dacă ții cont și de sfaturile oferite mai sus, vei avea un succes garantat.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe