Ștefan Vuza

Ștefan Vuza a luat parte la Gala Capital de marți seara desfășurată la Face Convention Center. Odată cu înmânarea premiului acordat prin voturile cititorilor Capital, acesta a declarat că: „Eu am început să lucrez în chimie acum 30 de ani. Acum mai bine de 4 ani am cumpărat activele de la Oltchim, dar lumea nu a observat.

Nu mi-am luat niciodată concediu, îmi place să muncesc. În aprilie anul trecut, când sinergia combinatelor a început să se vadă, m-am uitat pe bursă. Am văzut acțiunile Chimcomplex cu 2 lei și am cumpărat. În realitate a fost o creștere întârziată a valorii pe bursă, deoarece activele erau cumpărate din 2018”

Chimcomplex Borzești este cel mai mare combinat de produse chimice din țara noastră, compania a ajuns în 2021 la o valoare de 5,5 miliarde de lei pe BVB. Totodată, Chimcomplex a avut venituri de 1,8 miliarde de lei cu un profit de 422 milioane la sfârșitul anului trecut.

Acționarul majoritar al Chimcomplex, Ștefan Vuza a declarat recent că vrea să cumpere Petromidia, una dintre cele mai mari rafinării din Europa. De altfel, în momentul de față Chimcomplex, companie prezentă pe piața de capital românească din noiembrie 1996, a debutat pe 17 ianuarie 2022 pe Piața Reglementată a Bursei sub simbolul bursier CRC, ca urmare a transferului de pe piața AeRO.