Valceanul Bogdan Badea, baiatul destept de la Hidroelectrica. Cum ajunge un om de partid fără experiență în domeniu la venituri de sute de mii de euro

sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Cea mai rentabilă companie de stat plătește foarte bine. Motiv pentru care posturile de conducere, distribuite politic, sunt extrem de râvnite. La o analiza a CV-urile oamenilor promovați de partide în conducerea Hidroelectrica constatam că majoritatea nu au nicio legătură cu domeniul.

Valceanul sinecurist Bogdan Badea este directorul general al Hidroelectrica. Mai exact, președintele Directoratului, organismul de conducere al Hidroelectrica.  El a terminat Inginerie Urbană în 2002. Se angajează în Vâlcea la 24 de ani, iar la 26 este director tehnic și consilier la primărie din partea PNL. La 27 de ani vine la București pe poziția de director general al unei firme pe acțiuni. Numărul angajaților scade de cinci ori în doi ani, rulajul scade și el cu peste 1.000.000 de euro, iar profitul firmei se duce pe negativ – 101.674 de euro - conform libertatea.ro

Se mută la stat, unde este promovat director de strategie la Electrica SA (domeniu în care are zero experiență), căci suntem în perioada guvernului liberal Tăriceanu II. image4Se apucă să se califice în domeniu la câteva luni după ce se angajează, căci așa funcționează meritocrația la liberali, întâi te angajezi director și apoi te califici.image5 Opt surse de venit, toate de la stat În 2008, la 29 de ani, omul era plătit din OPT locuri, toate la stat – o sumă care, cel mai probabil, depășea cu mult 100.000 de euro și făcea și un masterat la 6 ore de București care îi justifică sinecurile de unde primește bani. image8 image12Se schimbă regimul, este dat afară și devine administrator la o firmă de consultanță, tot în domeniul energiei. Firmă cu un rulaj în medie sub 40.000 de euro pe an, cu o medie a profitului sub 800 de euro pe lună în anii în care domnul o conduce.image6 Imediat ce Tăriceanu este iarăși pe cai mari, domnul Badea revine în poziția de secretar de stat. Va fi plătit în următorii 2 ani din ZECE locuri la stat, de unde va încasa de peste 17,6 ori mai mult decât în privat. image7 image14Din 2017, omul este președinte al Directoratului Hidroelectrica și face de peste 36 de ori mai mulți bani decât făcea în privat. Peste 7.500 de euro pe lună. Badea a intrat, in ultimii ani, in relatii de afaceri destul de dubioase, pe care le avem sub lupa si inca le investigam jurnalistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Valceanul Bogdan Badea, baiatul destept de la Hidroelectrica. Cum ajunge un om de partid fără experiență în domeniu la venituri de sute de mii de euro”

  1. De angajerile dubioase de la Hidroelectrica nu întreabă nimeni, pentru mulțumirea clientelei politice liberale din Vâlcea?Influenta liberală in acest domeniu cu firme de casa.

  2. Este adevarat , ipochimenul a carat geanta omului cu fete mai multe decit neveste tinute si anume cac tari. A fost un mic scandal la vremea respective cint cac tari – cel ce se baza in Valcea pe zoaie tache – l-a propulsat pe acest bb la malaiul ce mare. Trist este ca i-a si reusit dar partdidul pe care il conducea cac si daniel constantin a disparut de pe firmament. Se pare ca alde bb si ceilalti acoliti galbejiti nu si-au achitat datoria catre jegul ramolit iar partidul a mierlit. Cind urmeaza cac si zoaie?

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe