Elevii susțin mărirea salariilor profesorilor!

joi, 20 ianuarie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

 Elevii susțin mărirea salariilor profesorilor!

Asociația Vâlceană a Elevilor  (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) își exprimă solidaritatea față de greva de avertisment a profesorilor și solicită mărirea salariilor!

Miercuri, 19 ianuarie a.c., Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret vor desfășura o grevă de avertisment în intervalul orar 11-13. Ne arătăm solidari față de profesorii care astăzi vor intra în grevă și susținem cerințele formulate de organizațiile sindicale.

Considerăm că mărirea salariilor profesorilor este mai mult decât necesară, precum și benefică pentru elevi. Fără compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care cadrele didactice o depun, actul educațional ajunge să sufere o scădere.

Mai mult, la momentul actual, tinerii nu se simt motivați în a urma o meserie în învățământ din cauza salariilor mici. Astfel, aceștia ajung să se orienteze spre alte cariere, urmând ca acest fapt să cauzeze o criză în numărul de profesori în următorii ani. În lipsa cadrelor didactice, școlile ajung să fie nevoite să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației.

Elevii ajung să fie direct afectați de această problemă, actul educațional degradându-se în urma predării de către personal necalificat. Astfel, rezultatele lor școlare, inclusiv la examenele naționale, ajung să fie afectate. Tinerii nu pot fi stimulați să devină profesori decât prin oferirea unui pachet de debutant atractiv.

Solicităm mărirea salariilor profesorilor și ne exprimăm susținerea față de mesajul pe care profesorii îl transmit prin această grevă!

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR

AVE este unica asociație independentă de elevi din județul Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, AVE asigură protejarea drepturilor acestora, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învățământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi și prin colaborarea cu celelalte asociații din România, AVE reușește treptat sa obțină rezultate favorabile elevilor în ariile sale de acoperire: Igienă în Școli, Burse Școlare, Transportul Elevilor și Regulamentele Școlare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe