Pârtiile celui mai spectaculos domeniu schiabil, Transalpina, din judeţul Vâlcea, au fost redeschise

duminică, 26 decembrie 2021

Vremea rea a făcut ca instalaţiile Domeniului schiabil Transalpina, din judeţul Vâlcea, să nu fie funcţionale două zile la rând. Abia duminică, 26 decembrie, acestea au fost repornite.

Spre disperarea turiştilor veniţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la munte, în Ajun şi în prima zi de Crăciun nu s-a putut schia la Transalpina - Voineasa, din cauza vântului.  „Vă informăm că vremea se menţine în continuare nefavorabilă şi anume vânt în rafale de peste 80 km/h şi vă anunţăm totodată că instalaţiile rămân închise pentru public! Mulţumim pentru înţelegere şi vă urăm Crăciun fericit!”, a sunat anunţul oficial postat sâmbătă, 25 decembrie, pe pagina de socializare a administraţiei pârtiilor domeniului schiabil. Cu o zi înainte a fost transmis un mesaj similar - relateaza adevarul.ro

Situaţia s-a schimbat însă duminică, 26 decembrie. La primele ore ale dimineţii celei de-a doua zi de Crăciun, administratorul Domeniului Schiabil Transalpina - Voineasa a postat o avertizare pe Facebook, legată de starea drumului naţional DN 7A, care leagă Valea Oltului de pârtiile dintre Lacul Vidra şi Obârşia Lotrului. Cele mai sensibile zone au fost semnalate la Curmătura Vidruţei şi pe conturul Lacului Vidra.  „Pentru cei care pleacă la drum: vă rugăm mare atenţie, pentru că este polei pe drum! Adaptaţi viteza la condiţiile de trafic!”, au precizat administratorii pârtiilor explicând că acest fenomen s-a creat în urma ploilor şi a ninsorilor din ultimele ore. „Sus a nins bine, dar jos a plouat rău, însă am întins proviziile de zăpadă”, a mai precizat aceeaşi sursă.

Plugurile de deszăpezire, blocate pe drum, pârtii deschise cu întârziere Din cauza drumarilor şi a vremii, duminică, în loc de ora 09:00, instalaţiile au fost pornite cu o oră întârziere.    „Pentru că drumarii nu şi-au facut treaba la timp şi echipa administraţiei degeaba a plecat la drum de la 5 dimineaţa, dacă plugurile erau şi ele blocate pe urcare, startul a fost luat cu o oră de întârziere şi pentru acest eveniment nedorit ne cerem scuze! În plus, vântul a avut grijă să dărâme cablul de la teleschi de pe role, la doi stâlpi din partea superioară, aşa că munca a fost acerbă şi contra-cronometru, pentru a reuşi deschiderea de la ora 10. Pe pârtii, date fiind condiţiile meteo veţi întâlni aproape toate tipurile de zăpadă, de la cea pufoasă, adusă de vânt, până la cea compactă, dură, iar la bază zăpada specifică primăverii, că doar termometrul ne uimeşte în miezul iernii cu +6°C temperatură”, au explicat reprezentanţii domeniului, în mediul online.   Totodată au fost oferite şi informaţii despre pârtii: „Instalaţii functionale - Telegondola tronson 1, Teleschi 1, Teleschi 2. Telegondola tronson 2 şi telescaun pornesc mai târziu, încă se face degivrarea instalaţiilor”, au mai precizat administratorii, la primele ore. Între timp, au fost repornite toate instalaţiile.    Reamintim că dacă vremea o va permite, pârtiile vor fi deschise în fiecare zi, între orele 09:00 – 17:00; cu excepţia zilelor de 31 Decembrie - când vor funcţiona în intervalul orar 09:00 – 14:00 şi 1 Ianuarie 2022 - 13:00 – 17:00. Detalii despre tarife, găsiţi în galeria foto de AICI.

Citeste mai mult: adev.ro/r4q8p0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe