Premierul Ciucă și ministrul Agriculturii, vizită la Ferma de Pui - Francesti din județul Vâlcea

luni, 29 noiembrie 2021

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, au vizitat luni, 29 noiembrie, o fermă de creștere pui din localitatea Frâncești și o fabrică de nutrețuri combinate din localitatea Băbeni, județul Vâlcea.

Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unități de producție moderne și tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană, spune Guvernul, potrivit ecopolitic.ro

“Am discutat despre principalele provocări și probleme pe care le întâmpină fermierii, precum și despre modalitățile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaje pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și controlate a păsărilor, reproducție, creșterea puilor, abatorizare, tranșare, ambalare și distribuție la nivel național și internațional. 

Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislația, cât și mecanismele de finanțare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum și pentru a le deschide oportunitățile oferite de Piața Unică europeană.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de previziune și proiecte pe termen mediu și lung, coerență în procesul de planificare și o stabilire a priorităților. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat prim-ministrul Ciucă.

vizita-nicolae-ciuca-adrian-chesnoiu-ferma-francesti-2 vizita-nicolae-ciuca-adrian-chesnoiu-ferma-francesti-4 vizita-nicolae-ciuca-adrian-chesnoiu-ferma-francesti-5 vizita-nicolae-ciuca-adrian-chesnoiu-ferma-francesti-8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe