O femeie de 38 de ani, bolnavă de Covid-19, a murit la cumpărături. Nu era vaccinată și s-a tratat acasă timp de 10 zile

joi, 4 noiembrie 2021

O femeie de 38 de ani, bolnavă de Covid-19, a murit la cumpărături. Nu era vaccinată și s-a tratat acasă timp de 10 zile

Unele victime ale acestei boli perfide care face ravagii în toată lumea, nu își dau seama că starea lor se poate agrava brusc, iar automedicația este o capcană.

O femeie de 38 de ani dintr-o localitate din Iași, venită la cumpărături cu soțul și copilul, a simțit că i se face rău și, câteva ore mai târziu, a murit.

Soțul le-a povestit medicilor că ea lua pastile pentru a scăpa de gripă, fără să consulte vreun medic. Nu era vaccinată, iar testele au dovedit că avea Covid.

Femeia de 38 de ani, soțul și fetița de 3 ani veniseră la cumpărături la un magazin alimentar din cartier. În timp ce se îndreptau spre casa de marcat, femeia a spus că se simte tot mai rău, iar bărbatul a scos-o la aer, pe brațe, într-un parc din apropiere și a sunat la 112. Medicii veniți cu ambulanța au găsit-o într-o stare extrem de gravă.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: Saturația de oxigen era de 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de Terapie Intensivă era în stop, s-a efectuat resuscitare, inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute, a ajuns în UPU Spital Sfântul Spiridon, testul antigen rapid era pozitiv pentru Covid.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: Soțul ne-a povestit că de 10 zile se tratează la domiciliu cu medicație antitermică, antiinflamatorie pentru gripă. Nu a apelat nici medicul de familie doamna respectivă, a considerat că e o simplă gripă.

Familia locuiește în Horlești, iar vecinii sunt șocați de sfârșitul femeii și de soarta fetiței, care a rămas orfană de mamă.

Vecin: Era o femeie sănătoasă, o femeie tânără, harnică, nu era o femeie care să fie bolnavă sau ceva de genul, nu. Eu nu mă tem de Covid, nu mă tem pentru că am trecut prin el. Și eu și tata și o mătușă de a mea și o soră de a mea. E o gripă un pic mai severă.

Vecină: “Păcat, eu când am auzit, acum, dimineața, chiar am plâns după dânsa. Femeie tânără.

Vecin: Ferească Dumnezeu. Nu mai bine de mine, că mi-am făcut injecție? Faceți-vă injecție, băieți. Nu avea nimic, nu avea, că ea venea pe aici, făcea treabă.

Vecină: “Era o fată tânără. Doamne ferește, normal, dar na...

Direcția de Sănătate Publică Iași a deschis o anchetă epidemiologică, urmând că toți contactii direcți ai familiei să fie testați. În prezent, spun medicii, peste 75% din pacienții care ajung în Unitățile de Primiri Urgențe vin cu forme grave de Covid și într-o stare avansată de boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe