În primele 9 luni ale anului, SC Chimcomplex SA a obținut un profit net RECORD de 422 milioane lei

duminică, 7 noiembrie 2021

 

Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a raportat pentru primele nouă luni ale acestui an un profit net de 422,21 milioane de lei, faţă de o pierdere de 32,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform raportului publicat ieri de societatea ce activează în industria chimică, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Este o evoluţie care apare pe fondul creşterii veniturilor din exploatare cu 126%, până la aproape 1,83 miliarde de lei, ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale a poliolilor, după cum reiese din raportul companiei. Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la circa 1,27 miliarde lei, cu 66% peste cele din primele nouă luni ale anului trecut.

În aceste condiţii, Chimcomplex a obţinut un rezultat din exploatare de 516,6 milioane de lei, cu mult peste cel de numai 45 milioane de lei din intervalul ianuarie - septembrie 2020. În schimb, din activitatea financiară, compania chimică a înregistrat o pierdere de 69,89 milioane de lei, îndeosebi pe seama dobânzilor plătile de societate pentru creditele contractate şi alte cheltuieli financiare.

Începând cu data de 26 noiembrie, Chimcomplex va demara prima etapă a programului de răscumpărare de acţiuni apropbat de acţionari la finele lunii iunie, titlurile urmând să fie folosite pentru un program de tip "stock option plan", conform hotărârii board-ului de la începutul acestei luni.

În acest an acţiunile CHOB au avut o ascensiune impresionantă, pe alocuri parabolică, într-un context marcat de un cumul de factori, între care posibila listare la bursa din Varşovia, achiziţii ale preşedintelui Ştefan Vuza, rezultatele financiare şi, probabil, declaraţiile conducerii privind perspectivele companiei.

De menţionat că, valoarea nominală a unei acţiuni CHOB urmează să fie redusă de la 1,26 lei la un leu, dar concomitent se va mări numărul de acţiuni deţinute de fiecare acţionar la data de înregistrare, astfel încât aceştia îşi vor păstra neschimbate procentele de deţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe