Freezing rain: Cum îți poate afecta mașina ploaia înghețată

marți, 23 noiembrie 2021

 

Iernile au început să sufere din ce în ce mai multe schimbări, astfel că acum fenomenele rare care nu-și aveau locul în România, au început să apară destul de des. Unul dintre cele mai neplăcute este așa-numitul freezing rain sau ploaia înghețată care îți poate da bătăi destul de mari de cap, mai ales când trebuie să pleci cu mașina.

Ploaia înghețată îți poate afecta mașina, mai ales atunci când are loc de mai multe ori în câteva zile la rând, dar chiar și pe termen lung, caroseria autovehiculul și nu numai pot avea de suferit.

Mai jos, poți afla cum acest fenomen îți poate afecta autoturismul și cum poți preveni unele dintre problemele cauzate de el.

Efectele ploii înghețate asupra mașinii și cum le poți preveni

  • Freezing rain poate afecta bateria mașinii

Faptul că ploaia înghețată apare când temperaturile sunt deja scăzute și se depune ca un strat destul de gros de gheață poate duce la apariția problemelor de pornire a mașinii.

Dacă ai o baterie de câțiva ani, se poate ca gheața formată deasupra capotei să ducă fie la pornirea foarte greoaie a mașinii, fie la descărcarea completa a acesteia.

Pentru a preveni problemele, este bine să verifici bateria la venirea vremii reci, iar dacă randamentul său nu este unul bun, poți comanda una nouă de la magazinul online de acumulatori Sorgeti. Poți introduce caracteristicile mașinii tale și cu câteva click-uri îți poți echipa autoturismul, evitând efectele nocive ale freezing rain-ului.

  • Și sistemele electrice ale mașinii pot avea de suferit

Dacă nu ai un garaj în care să ții mașina, cum este cazul a milioane de români, ploaia înghețată îți poate provoca destul de multe neplăceri și la sistemul electric al autovehiculului. Chiar dacă ninsorile nu sunt încă așteptate în toate zonele țării, este bine să te pregătești de pe acum, iar o prelată te poate scuti de neplăceri cauzate de acest fenomen care poate avea loc în perioadele în care temperaturile fluctuează destul de mult de la o zi la alta.

  • Caroseria mașinii este cea mai afectată de freezing rain

Caroseria mașinii este direct expusă la ploaia înghețată, astfel că poate provoca fisuri în straturile de vopsea, care ulterior vor duce la apariția ruginei. În afara acestui aspect, este bine să ții cont și de uneltele pe care le folosești atunci când cureți gheața pentru a evita să zgârii chiar tu autoturismul.

Dacă nu ai garaj sau o prelată cu care să protejezi mașina, o poți parca în așa fel încât gheața să nu se depună într-un strat foarte mare. O idee utilă poate fi să o lași lângă un perete mai înalt, astfel ca cel puțin o parte a autovehiculului să îți permită intrarea înăuntru și pornirea autoturismului și a încălzirii.

Freezing rain sau ploaia înghețată este un fenomen cu efecte destul de nocive pentru mașini și nu numai. Acum că știi cum îți poate afecta autoturismul, poți face verificările necesare pentru a lua măsurile cele mai potrivite pentru a-i prelungi durata de folosință.

Sursa foto:  Pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe