Eugen Neata, deputat PSD: Taxe mai mici pentru lemnele de foc

marți, 16 noiembrie 2021
Taxe mai mici pentru lemnele de foc.
Sunt dintre parlamentarii care au urmărit de-a lungul timpului accesul oamenilor la mijloacele de îmbunătățire a nivelului de trai.
În legătură cu utilizarea lemnului în gospodării, am inițiat o modificare a condițiilor în care proprietarii de păduri pot beneficia de lemnul din proprietate pentru utilizare în folos personal. Pentru cei care nu știu cum stau lucrurile, trebuie amintit că nu poți folosi nimic din pădurea proprie fără să treci printr-o serie complicată de acorduri scrise cu pădurarul și cu ocolul silvic care presupun toate și fiecare în parte deplasări, întâlniri față în față, drumuri, timp și chiar bani pentru drumuri și taxe către stat.
Am întâlnit în timpul documentării mele oameni nemulțumiți, oameni disperați și oameni amendați pentru că își luaseră o grămadă de vreascuri din propria pădure pentru a-și încălzi locuința personală. Situația nu s-a schimbat și voi reveni cu solicitări la conducerea ministerului pentru ca, acesta să respecte modificarea legislativă pe care am făcut-o și să emită Norme simplificate pentru exploatarea lemnului necesar folosului propriu al proprietarilor de păduri, astfel încât aceștia să își poată folosi lemnul de pe proprietatea lor în condiții cât mai simplificate.
Am revenit la acest proiect personal pentru că zilele trecute am votat în Parlamentul României inițiativa Partidului Social Democrat de a micșora taxa pe valoare adăugată pe care o plătesc oamenii pentru lemnele de foc cumpărate de la producătorii lor. Factura pentru lemnele de foc este mai ieftină acum pentru că taxa pe valoare adăugată a scăzut de la 19% la 5% ca urmare a acestei inițiative.
Este ceea ce s-a putut face acum, în pragul iernii, și m-am alăturat colegilor mei social-democrați cu încrederea că ajutăm acolo unde accesul la lemnele de foc este limitat de prețul care a crescut foarte mult în ultima perioadă.
Eugen Neata, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe