Un ten sanatos, care arata bine, nu poate fi obtinut decat daca il cureti zilnic, iar curatarea tenului incepe, de cele mai multe ori, cu indepartarea produselor cosmetice. Pasii de demachiere difera atat in functie de tipul de ten, cat si de cel al machiajului. Este important sa stii cum sa te demachiezi corect, pentru a nu risca aparitia cosurilor si blocarea porilor, dar si rapid, deoarece timpul e cea mai pretioasa resursa.
Machiajul de zi cu zi poate fi indepartat cu usurinta cu un singur produs de demachiere, urmat de apa termala si restul rutinei.
Un machiaj profesional are nevoie de 2 pasi de demachiere. Foloseste mai intai un ulei demachiant, sau un alt produs vascos, capabil sa dizolve complet stratul gros de machiaj, urmat de un produs de curatare destinat tipului tau de ten. Exista formule pe baza de ulei prietenoase chiar si cu tenul gras, pe care le poti folosi fara sa iti faci griji. Pentru pasul 2, incearca o spuma de curatare de la Wowskin.ro, potrivita tuturor tipurilor de ten, pentru a-ti curata tenul in profunzime. Nu sari peste acesti pasi daca iti doresti sa ai un ritual de curatare complet.
Cat timp ar trebui sa dureze demachierea? Depinde de numarul si cantitatea de produse pe care le-ai aplicat anterior. Pentru a indeparta un machiaj obisnuit, de zi, ai nevoie de mai putin timp decat in cazul unuia profesional. Pentru a te asigura ca tenul tau este curat in totalitate, la finalul procesului de demachiere iti poti sterge usor fata cu o cotoneta. Daca aceasta ramane alba, inseamna ca poti trece la aplicarea apei termale, a serurilor si a cremelor de care ai nevoie.
Care sunt pasii de demachiere? Incepe intotdeauna cu ochii. Dizolva cu grija rimelul, tusul de ochi si fardurile, prin apasare si tapotare. Nu face miscari agresive pentru a nu risca ruperea genelor! Treci apoi la buze, pe care este bine sa le demachiezi la fel de bland precum ochii, lasand produsul demachiant sa actioneze cateva secunde inainte de a-l indeparta fara miscari bruste sau foarte largi, pentru a preveni imprastierea rujului pe restul fetei. Pentru obraji, nas, frunte, si celelate zone ale fetei, evita miscarile circulare, care nu fac altceva decat sa intinda machiajul. Demachierea acestora trebuie facuta cu miscari ascendente si orientate spre exteriorul fetei. Pe tot parcursul procesului, tine minte sa fii blanda si sa nu iti agresezi tenul.
Nu sari niciodata peste demachiere, oricat de obosita ai fi! Ingrijirea tenului, care incepe cu demachierea si curatarea acestuia, nu trebuie sa iti ocupe mult timp, asadar nu ai niciun motiv sa nu te ocupi de acest aspect. Foloseste produsele potrivite si te vei bucura de fiecare data cand te vei privi in oglinda.
Sursa foto: Pexels.com
Web Design by DowMedia