Sparle si soparle, 18.10.2021

duminică, 17 octombrie 2021
  • Marți, 19 octombrie, la Tribunalul Vâlcea va avea loc un nou termen în procesul deschis de Ilie Cojan împotriva Primăriei Berbești și în care acesta solicită instituției informaţii de interes public. Procesul durează de mai mult timp, de pe vremea fostului edil Vintilă Chelcea. În urmă cu doi ani, Ilie Cojan din Berbești a depus la primăria orașului o petiție în care semnala printre altele: „La Primărie nu se respectă Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. La data de 29 iulie 2019, în timp ce mă aflam în Primărie pentru a cere documente de interes public prevăzute de Legea nr. 544/2001, fostul primar Chelcea a încercat prin ameninţări verbale ca să impună consilierului juridic din cadrul Primăriei să preia funcţia de secretar pentru a organiza şedinţa ordinară a Consiliului Local pe data de 31 iulie 2019, prin încălcarea legii deoarece termenul de convocare a şedinţelor ordinare este de 5 zile până la data când şedinţa va avea loc”.

 

  • Deși și-a dat demisia din USR încă din 23 iulie 2021, vineri 15 octombrie, Dorin Pomană a fost exclus din partid. Dorin Pomană a fost președintele PLUS Vâlcea și se afla în luna februarie pe „lista scurtă” pentru a ocupa postul de subprefect din județul Vâlcea din partea USR-PLUS. Procesul celor 11 „rebeli” din USR-PLUS Vâlcea, început în luna iulie, a fost suspendat de către BN până după congres, iar pe 15 octombrie, în urma unei ședințe la care, normal, Dorin Pomană nu a mai fost invitat, a fost exclus din partidul din care... plecase de 3 luni!

 

  • Un grup de liberali și simpatizanți ai liberalilor de la Vâlcea, în frunte cu președintele PNL Rm. Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, s-a distrat în weekend pe o ambarcațiune de lux, în apele calde ale Mediteranei, după un concurs de catamarane. Pe surse, aflăm că le-a fost coleg pe punte și premierul Florin Cîțu, care a ajuns în gașcă după ce ne anunțase că agențiile de rating au declarat că economia României e pe drumul cel bun. Cîțu nu a dorit să fie în poză, spun surse de la fața locului – a scris publicatia online criterii.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe