Scenariile de funcționare a unitatilor de invatamant din judetul Valcea

vineri, 8 octombrie 2021

08.10.2021

Comunicat de presă

 

Ca urmare a prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5338/1082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ, pe parcursul anului școlar prezent, se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă.

În acest context, în învățământul preuniversitar pot fi aplicate următoarele scenarii:

Scenariul 1, ce presupune: participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor,  preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea tuturor normelor de protecție, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică pe baza cazurilor confirmate de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă;

Scenariul 2, ce presupune: participarea zilnică cu prezență  online a tuturor antepreșcolarilor,  preșcolarilor și elevilor în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ/conexă.

Consiliul de administrație al unității de învățământ propune Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor.

Suspendarea cursurilor cu prezență fizică se dispune pentru o perioadă de 14 zile, la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de elevi. La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ, prin Hotărâre CJSU.

Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a opta zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT/PCR realizat în ultimele 24 de ore.

Îi îndemnăm pe colegii noștri profesori, pe elevi și părinți să fie prudenți și să respecte toate regulile sanitare impuse de situația epidemiologică actuală, având în vedere faptul că de acest lucru depinde menținerea tuturor elevilor la școală și desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță!

Totodată, amintim că vaccinarea voluntară este importantă pentru diminuarea efectelor pandemiei de Covid-19 și pentru întoarcerea, cât mai rapidă, la normalitate!

Data de referință pentru aceste informații este 08.10.2021.

               

   Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea

Comunicat realizat de inspector școlar, prof. Mihaela-Larisa Nițu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe