Primarul Florin Maracine din Galicea a rabufnit: O țară cu conducători incompetenți, suntem preșul Comisiei Europene!

joi, 7 octombrie 2021

“Am mai primit o veste proastă de la cei care <împart> asa-zisele miliarde europene (care există numai la televizor)! Comuna Galicea era cuprinsă în proiectul POIM (Program Operațional Infrastrucura Mare), adică programul prin care se dădeau bani europeni pentru apă și canalizare, pe exercițiul financiar 2014-2020. Știți, proiectul acela pentru care venise la Vâlcea, în 12 septembrie anul trecut, premierul Orban Ludovic… să ne mintă că a semnat contractul de finanțare! Acum un an ni s-au scos din proiect 2 sate, Bratia Vale și Cocoru, pe motiv că nu suntem aglomerare urbană de peste 2 mii locuitori (deși comuna Galicea are 3600 locuitori)! Am fost înștiințați în martie, anul acesta, de acest lucru! Am fost în 07 iulie la Ministerul Proiectelor Europene să ne dea soluții pentru zonele scoase, ținând cont ca acolo se asfaltează drumul pe alt proiect! Deși a fost toată floarea cea vestita a Ministerului (secretar de stat, directorii) și conducerea BEI….nu au fost în stare să ne dea o soluție!!!
DECI…. unde sunt miliardele de euro pe care <nu știm> noi( primarii) să le atragem?! Nu există decât firimituri de bani europeni, care nu ajung decât la 20-25 la sută din localitățile unui județ! Zilele trecute ne-au înștiințat că au scos comunele Galicea, Olanu și Dragoesti cu totul…că se depășește standardul de cost , CICĂ!!!! Noi suntem comune de ses cu densitate mare a populației în acele zone, dacă noi nu suntem eligibili…atunci cine mai este eligibil, nu știu!?
O țară cu conducători incompetenți, suntem preșul Comisiei Europene!
În proiectul inițial erau 68 localități din judet,acum au rămas 32, și acelea cu sate excluse!
Întreb și eu….unde mama dracului sunt banii aia europeni?!!! Gândiți-vă că 6 ani am fost blocați în acest proiect și nu am fost lăsați să căutam alte finantari! În PNRR e o glumă de finanțare pentru apă și canalizare! Numai minciuni! Credeți că răspunde cineva?!!! Răspunde cineva că satul românesc rămâne fără utilități?!!” - a postat pe facebook primarul de la Galicea, Florin Alexandru Mărăcine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Primarul Florin Maracine din Galicea a rabufnit: O țară cu conducători incompetenți, suntem preșul Comisiei Europene!”

  1. Felicitari domnule Primar pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Incompetentii de care vorbiti au fost votati chiar de nio , populimea , pe baza promisiunilor facute dar constatam ca sint niste jeguri interesate dar impotente. Cind te gindesti ca , o parte dintre
    incompetenti ne-au mintit chiar pe noi – fiind valceni – prin kkt-ul mincat fara limite.
    Ce sa faci cu mototoi ca si , cap de creta tinichea – hot de sase case – si cutu cutu pitu citu – hot de 70 ha de padure?
    Sigur , astia se aduna dupa cit de mult fura. Sa le dea beciul domnesc confortul meritat pe un termen nelimitat.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe