Firma familiei Roibu, Chempro Chemicals, a intrat oficial în faliment!

miercuri, 6 octombrie 2021

 

În baza Legii nr. 85/2014, Tribunalul Vâlcea a dispus anul trecut trecerea la procedura falimentului faţă de debitoarea SC CHEMPRO CHEMICALS SRL, cu sediul în Rm. Vâlcea: „În temeiul art.145,alin.2,lit.b din Legea nr.85/2014, desemnează în calitate de lichidator judiciar Casa de Insolvenţă GMC SPRL, cu 5000 lei onorariu provizoriu,care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din Legea nr.85/2014.În temeiul art.145 alin.2 din Legea nr.85/2014, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare. Dispune întocmirea de către administratorul special şi predarea către lichidatorul judiciar,în termen de maximum 5 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a listei actelor şi operaţiunilor efectuate după data deschiderii procedurii. Dispune ca băncile la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acesta fără un ordin al lichidatorului.Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului,creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă”. Interesant este că printre creditori se numără Constantin Roibu și Alexandru Roibu!

În urmă cu trei ani, ziarul nostru a scris despre cel care este considerat principalul artizan al dezastrului de la cel mai mare combinat chimic din sud-estul Europei. Devalizarea colosului vâlcean s-a făcut decenii la rând, prin intermediul a zeci de firme- căpuşă, după cum se arăta şi în raportul de insolvenţă realizat în martie 2013 de către administratorii judiciari.

La plecarea sa de la Oltchim, Roibu declara o avere uriaşă. Fostul director era proprietarul a câtorva zeci de terenuri (intravilane, arabile, fâneţe şi păduri) în suprafaţă totală de peste 20 de hectare, o casă, un apartament şi dependinţe, jumătate de kilogram de aur, circa 40.000 de euro în bănci, un pachet de 0,12% de acţiuni la Oltchim, precum şi venituri anuale de 170.000 lei. Pe lângă Oltchim, Roibu mai era plătit de Protectchim SRL, Designro SRL şi OltchimGmbh, controlând, în plus, firme precum Mentchim, Eurourethane, Oltquino, RC Dinamic Investiţii, Ciprom, Sistemplast etc. Acestora li se alătură Chempro Chemicals - deţinută de fiul său, Alexandru Roibu, şi Oltgroup PVC, a fratelui, Gheorghe Roibu. Toate au derulat afaceri cu Oltchim în mandatul lui Constantin Roibu, prejudiciind combinatul de stat cu sute de milioane de euro.

Fabrica de vopseluri a Chempro Chemicals, construită în 2009, e situată pe aceeaşi stradă cu Oltchim şi aparţine unei societăţi mixte româno-spaniole. Aici îi regăsim pe moştenitorii lui Nicolae Enache, fostul director de la Protectchim. Ei au 20% dintre acţiuni şi a fost iniţial chiar preşedintele Chempro, calitate în care a semnat, în 2006, un contract de închiriere spaţiu de birouri cu Protectchim, firmă al cărei director era tot el. Al doilea acţionar român, cu 30% din firmă, este Călin Alexandru Roibu, fiul fostului director Oltchim, Constantin Roibu. Principalii acţionari ai societăţii au creditat firma în vederea începerii procesului de producţie. Conform presei locale din Gorj, fiul fostului director al Oltchim, Alexandru Călin Roibu, acţionar la Chempro Chemicals, a păşit şi el pe tărâmul afacerilor gorjene încă din anul 2010. Firma îi are printre acţionari şi pe Nicolae Enache (decedat între timp), dar şi o companie spaniolă, Chempro SL. Societatea lui Roibu jr. a încheiat în 2010 două contracte cu Compexul Energetic Turceni pentru furnizarea de vopsele, lacuri şi diluanţi. Pentru marfa livrată, a primit 68.000 de lei. În luna martie 2012, SNLO a avut şi ea nevoie de vopsele, lacuri şi diluanţi şi a apelat tot la Chempro Chemicals plătind pentru achiziţie 29.000 de lei. SE Turceni s-a aprovizionat, în iulie 2012, cu marfă similară tot de la firma lui Roibu, achitând o factură de 10.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe