Facebook a căzut complet luni seară, în toată lumea / Probleme și cu WhatsApp și Instagram / Anunțul companiei

luni, 4 octombrie 2021

Facebook a picat din nou luni seară, numeroși utilizatori raportând probleme de funcționare și cu WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook.
UPDATE 20.15 Eroarea pe care o văd utilizatorii când încearcă să acceseze pagina de web a Facebook sugerează o problemă la DNS (Domain Name System), notează Reuters. DNS-urile permit adreselor web să ducă utilizatorii la destinația lor de pe internet.Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg și folosesc o infrastructură comună.

Sunt afectați și utilizatorii care folosesc Facebook pentru a se loga în aplicații terțe, precum Pokemon Go și Match Masters dar și alte aplicații ale Facebook precum Workplace.
Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% în ședința de după-amiază a bursei americane și sunt pe cale să înregistreze cea mai proastă zi din ultimul an.

Facebook a avut astfel de probleme la nivel global cu suita sa de aplicații anul acesta în martie și în Iulie.

Compania tinde adesea să fie criptică cu privire la cauza acestor probleme și nu explică ce anume le-a cauzat, nici măcar după ce sunt rezolvate.

În 2019 de exemplu, Facebook a suferit cea mai mare cădere a sa de ani de zile și a anunțat doar că aceasta „a fost cauzată de o problemă” în timpul „unor operațiuni de mentenanță de rutină”.

O stenogramă a unei ședințe a conducerii Facebook obținută de jurnaliștii site-ului The Verge la momentul respectiv arată că Mark Zuckerberg a afirmat că astfel de căderi sunt „o problemă serioasă” deoarece i-ar putea convinge pe utilizatori să migreze către platforme concurente.

UPDATE 19.26
 Facebook a anunțat pe Twitter că există probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor sale. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul Facebook.

Mesajul nu a precizat însă cauza problemei și cât ar putea dura remedierea acesteia.

Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook în jurul orei 18:00, ora României, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook și la celelalte aplicații ale sale.

Site-ul de monitorizare Downdetector a înregistrat o creștere vertiginoasă a reclamațiilor privind probleme tehnice ale Facebook începând cu această oră.

Aceeași situație a fost raportată și de utilizatorii WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook și de cei ai Instagram.

Deocamdată nu este clar câte persoane și ce țări sunt afectate, dar se pare că este vorba de o cădere majoră la nivel global.

Aceasta vine după ce o altă cădere de scurtă durată a Facebook a avut loc vinerea trecută.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce acestea apar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe