De ce să ții cont în mobilarea dormitorului și sufrageriei

joi, 7 octombrie 2021

Te muți în casă nouă? Sau te afli în situația în care vrei să modernizezi locuința pe care o ai? În afară de construcția în sine, modul în care este aceasta mobilată este un aspect esențial în ceea ce privește confortul pe care îl au locuitorii sau modul în care aceasta arată.

Așadar, de ce ai nevoie pentru mobilarea unei locuințe? Ce piese de mobilier sunt esențiale în fiecare cameră în funcție de destinația și utilitatea acestora? Iată câteva informații în acest sens.

Mobilarea dormitorului pentru un plus de utilitate și un somn odihnitor

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi ale locuinței, deoarece aici petreci cea mai mare parte a timpului. Chiar dacă în tot acest timp dormi, este esențial ca acesta să aibă mobila corespunzătoare, astfel încât somnul pe care îl ai să fie unul odihnitor. Așadar, piesa esențială dintr-un dormitor este patul, un obiect de mobilier pentru alegerea căruia trebuie să acorzi o atenție deosebită. Este foarte important ca salteaua să fie una de calitate, nici prea moale, nici prea tare, ci doar suficient de fermă astfel încât să îți ofere sprijinul și confortul de care ai nevoie pe timpul nopții.

În afară de pat, în dormitor te poți limita la cele două noptiere puse de o parte și de alta a patului, respectiv la un dulap cu haine, în cazul în care nu ai dressing separat. Altfel, este indicat ca dormitorul să rămână cât mai aerisit posibil, pentru odihna perfectă în timpul nopții.

Mobilarea sufrageriei pentru pauze plăcute acasă

Sufrageria este locul în care te refugiezi peste zi. Atunci când nu ești la serviciu și când nu ești nici la bucătărie, există șanse ca sufrageria să îți fie loc de refugiu. Singur sau cu prietenii, pe canapeaua din sufragerie vei petrece mult timp de calitate, ceea ce face esențială nevoia de a alege unul dintre modelele de canapele de calitate. De asemenea, aici poți avea nevoie și de mobilier pentru televizor sau pentru calculator, de fotolii și chiar de o bibliotecă în care să îți așezi toate cărțile preferate pe care le-ai citit sau le vei citi. O măsuță de cafea poate oferi un aspect plăcut încăperii și poate fi și extrem de utilă, mai ales dacă obișnuiești să îți bei cafeaua acasă.

În cazul în care nu dispui de o altă cameră pentru oaspeți, poți avea în vedere achiziția unei canapele extensibile, astfel încât să poți dispune de un spațiu util atunci când vin musafiri care doresc să rămână peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe