Cele mai populare metode de plată în România

luni, 4 octombrie 2021

Metodele de plată în România – și în întreaga Europa – s-au schimbat și au evoluat semnificativ de-a lungul ultimilor 10 ani, devenind din ce în ce mai moderne și mai ușor de utilizat. Cu cât mai rapide, lipsite de comisioane și la îndemână, cu atât sunt mai preferate și de către români pentru efectuarea plăților online. Mai mult decât atât, plățile în cash au loc din ce în ce mai rar, pentru că sistemele de plată s-au adaptat rapid la nevoia de a plăti simplu, doar cu o atingere și o confirmare de cod.

Astfel că inclusiv magazinele online și aplicațiile de transport sau livrare de mâncare folosesc sisteme de plată online, 100% sigure. Iată, așadar, care sunt astăzi cele mai populare metode de plată în România, și cum preferă românii să plătească pentru produse și servicii.

1. Card bancar

Se numără printre cele mai la îndemână și moderne metode de plată folosite atât online, cât mai ales fizic. Pentru plățile fizice, este necesară doar atingerea POS-ului cu acest card bancar, fie el de credit sau de debit, și confirmarea PIN-ului pentru sumele mai mari de 100 de lei, pentru ca plata să fie efectuată. Cât despre plățile online, pur și simplu se introduce datele cardului în sistemul de plată, se confirm codul primit prin SMS dacă este cazul, iar plata este finalizată fără bătăi de cap.

În general, cele mai utilizate carduri bancare în România sunt VISA, VISA Electron și Mastercard.

2. PayPal

O metodă de plată de data aceasta preferată pentru plățile online, PayPal se numără printre cele mai populare sisteme de plată la care apelează românii, datorită flexibilității și versatilității sale. Plățile pot fi realizate direct din aplicația mobilă după atașarea unui cont sau card bancar, în câteva secunde.

Plățile sunt realizate instant, iar retragerile din PayPal în contul bancar au fost recent îmbunătățite pentru ca operațiunea să dureze doar câteva minute. În plus, comisioanele la plățile prin PayPal sunt foarte mici, tranzacțiile putând fi realizate fără niciun fel de comision la selectarea opțiunii de a trimite bani prietenilor sau familiei.

3. Transfer bancar

Transferul bancar rămâne și el printre cele mai des utilizate metode de către români pentru a trimite bani, fie tranzacții către prieteni sau familie, fie către clienți sau firme. Taxele la transfer bancar sunt foarte mici, iar în cadrul aceleiași bănci plățile sunt efectuate, de regulă, instant. În plus, este o metodă sigură și ușor de utilizat din aplicațiile de home/internet banking.

4. Skrill

Asemănător sistemului de plată PayPal, și Skrill permite efectuarea plăților foarte rapid și simplu, cu comisioane foarte mici, direct din aplicația mobilă, în doar câteva secunde. Această metodă este în special utilizată la cele mai bune skrill online cazinouri, datorită gradului ridicat de confort, rapidității și altor numeroase avantaje la depuneri și retrageri. Dacă vrei să afli care sunt cele mai bune cazinouri unde poți plăti cu Skrill, accesează site-ul RO Casinority și citește zeci de articole dedicate recenziilor cazinourilor, topurilor celor mai bune dintre acestea, celor mai bune metode de plată, jocuri și strategii pentru câștig.

5. Western Union

Western Union rămâne și el printre cele mai populare metode de plată, în ciuda comisioanelor generoase. Românii apelează cu încredere la acest serviciu în special pentru plățile urgente.

Concluzie

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai populare metode de plată din România la momentul actual. Însă la fel cum s-au schimbat și au evoluat în ultimele decenii, la fel sunt și acum – în continuă schimbare și progres constant. Astfel că nu va fi de mirare ca peste câțiva ani, aceste metode de plată să fie deja învechite. Criptomoneda câștiga din ce în ce mai mult teren, iar plățile în Bitcoin sunt îmbrățișate de tot mai multe instituții și entități, inclusiv de către români. Așadar, plățile în Bitcoin, Litecoin sau Ethereum sunt de asemenea metode de plată cu o popularitate în continuă creștere în România!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe