|duminică, decembrie 4, 2022
  • Follow Us!

Ana Loredana Predescu: Diplomația parlamentară are un potențial valoros în sprijinirea cooperării româno-britanice 

FB_IMG_1634322930325

Am fost onorată să particip la întâlnirea membrilor Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României cu E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.

Diplomația parlamentară are un potențial valoros în sprijinirea cooperării româno-britanice, iar obiectivul nostru central este să ne asigurăm că interesele cetățenilor români din Marea Britanie (printre cele mai mari comunități românești din întreaga lume) sunt protejate în mod corespunzător.

Discuțiile s-au concentrat pe noile condiții privind permisului de muncă post Brexit și despre oportunitatea anulării taxei diferențiată de 55 de lei pentru vizele de muncă. Totodată, s-a discutat despre studenții români din Marea Britanie, dar s-a exprimat și îngrijorarea cu privire la traficul de persoane, fenomen ce a luat amploare în ultimul timp.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este și va rămâne un aliat strategic al României, în pofida ieșirii sale din UE. Ne propunem să consolidăm și să dezvoltăm, în continuare, acest parteneriat, în lumina realităților post-Brexit și a intereselor și aspirațiilor noastre comune.

Deputat Ana Loredana Predescu

Leave a Response