Tu știi cum poți să crești consumul de apă zilnic? Descoperă cele 5 obiecte care te vor ajuta să te hidratezi mai ușor

miercuri, 1 septembrie 2021

Atunci când consumi regulat lichide, corpul tău funcționează mult mai bine. Tenul este mai curat și luminos, sistemul digestiv își îndeplinește toate funcțiile, migrenele se diminuează, dispoziția este mai bună, iar programul de somn este în parametri optimi.

Uneori, poate fi dificil să bei zilnic cantitatea suficientă de apă pentru înălțimea și greutatea ta. Din când în când, poți apela la mici trucuri care să te motiveze.

Ce obiecte te pot ajuta să consumi mai multă apă?

 

  • Poartă o sticlă oriunde mergi

 

Un mod bun prin care poți să incepi să bei mai multă apă zilnic, este să ai o sticlă cu tine, indiferent de locul în care mergi. Așa îți va fi mult mai ușor să consumi apă regulat. În magazine găsești tot felul de recipiente din plastic sau chiar din sticlă, cu designuri minimaliste, clasice sau sport, în multe culori și chiar cu filtre în care poți pune bucăți de fructe sau legume. Hidratarea va fi o plăcere!

 

 

  • Paiele te vor ajuta să bei mai multă apă

 

Nu știu dacă ți-ai dat seama până acum, dar atunci când bei lichide cu paiul, ai tendința de a consuma mai mult. Dacă lucrezi de acasă sau de la birou, te poți folosi de acest truc pentru a bea mai multă apă. Poți cumpăra un set de paie metalice, pe care să le folosești în fiecare zi. Așa vei avea grijă și de mediul înconjurător.

 

  • Investește într-un dedurizator

 

Poate de multe ori ai avut tendința de a consuma apă de la robinet, dar ți-ai dat seama că, pe termen lung, îți va afecta sănătatea din cauza impurităților și a calcarului existent. Pentru a scăpa de această grijă, poți cumpăra un aparat de dedurizare a apei, care să te ajute în a consuma apă filtrată în orice moment dorești. Pe Clack.ro găsești o mulțime de informații și produse, care te vor ghida în a face cea mai potrivită alegere.

 

  • Cumpără o carafă din sticlă

 

Carafele sunt numai bune pentru a-ți aminti să mai bei câte un pahar de apă din când în când. Există o mulțime de modele în magazinele de specialitate, realizate din materiale diverse. Însă, pentru a te motiva să bei, alege una din sticlă. Pentru un aspect vizual plăcut, și nu numai, pentru beneficiile lor, adaugă în apă diverse fructe sau legume - apa cu lămâie, castravete, căpșuni sau ghimbir. Datorită gustului plăcut, te vei surprinde terminând toată carafa. 

 

  • Setează-ți alarme pe telefon

 

Folosești zilnic telefonul pentru a comunica cu prieteni sau apropiați, pentru a te juca sau poate chiar pentru a lucra. Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a funcționat și nu te-au îndemnat să consumi mai multă apă, îți poți crea pe telefon câteva alarme care să te atenționeze când este momentul să iei pauze pentru hidratare. Acestea vor suna exact la ora stabilită și vei ști că trebuie să îți umpli paharul.

În concluzie, este important să știi că un consum regulat de apă te va ajuta să ai mai multă energie, putere de concentrare și un sistem imunitar rezistent. Acordă atenție locurilor din care alegi să consumi apă și ai grijă ca aceasta să aibă fie sigură pentru consum.

Sursa foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe