Sparle si soparle, 30.08.2021

luni, 30 august 2021
 • Conform unor surse liberale de încredere, după ședința Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, desfășurată vineri și care a durat aproape 4 ore, au apărut primele „fricțiuni” între liderul suprem al PNL Vâlcea, Cristian Buican, și președintele „galbenilor” din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu. Motivul a fost încălcarea ordinului dat consilierilor locali liberali, din biroul lui Buican, ca nici un PUZ care privește autorizarea de construcții mari (blocuri de locuințe, cu precădere) să nu treacă prin Consiliul Local. Or, fără votul liberalilor, proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ și RLU, Râmnicu Vâlcea, bdul. Dem Rădulescu nr. 38-40 - beneficiari Bușcă Ion și Bușcă Mihaela, nu ar fi trecut, deoarece consilierii USR s-au abținut de la vot.

 

 • A trecut iată un an de la demolarea fostului Motel Capela și Luță de la Xavitel nu a... mișcat un deget pentru demararea construcției noi. Nici măcar nu a depus documentația de urbanism la primărie pentru a fi aprobată în consiliul local. Falimentat de o societate intrată ea însăși în faliment, vândut la începutul anului 2018, motelul Capela a fost achiziționat cu circa 800.000 euro de Xavitel SRL care are afaceri în imobiliare, telecomunicații și turism. În februarie 2018, unul dintre directorii societății câștigătoare, declara optimist: „Vom investi masiv și în maximum 3 ani îl vom transforma într-un complex de 4 sau 5 stele. Era păcat ca un astfel de obiectiv să rămână în paragină și să se aleagă praful de el”. Cei „maximum” 3 ani s-au cam dus de mult timp....

 

 • CNAIR anunță că pe drumul național DN 67C Transalpina, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, se desfășoară lucrări de siguranță a participanților la trafic. Au fost montați peste 400 metri liniari de parapete metalic tip greu, lucrare efectuată în regie proprie de angajații SDN Târgu Jiu și a fost aplicat marcaj rutier. Se montează peste 4500 de metri liniari de parapete de beton, tip New Jersey. CNAIR atrage atenția să se cicule cu atenție în zonele de lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe