Responsabilitate, emoție și speranță la Universitatea Europeană de Vară organizată de PES activists România

marți, 31 august 2021

 

Universitatea Europeană de Vară, organizată de PES activists România la Neptun, la sfârșitul săptămânii trecute, a adus în cadrul aceluiași eveniment mai multe fațete ale momentului complicat pe care îl traversăm. „O Românie Europeană înseamnă o țară și o guvernare capabilă să folosească pentru cetățeni resursele și finanțările europene. Dreapta politică a eșuat în această privință și a demonstrat că nu își dorește o Românie dezvoltată în Uniunea Europeană” a declarat coordonatorul PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, referindu-se la neputința guvernării de a pune pe masa Uniunii Europene un Plan Național de Redresare și Reziliență. Fatima Sarwari, refugiat din Afganistan, a încărcat cu emoție maximă pe cei peste 150 de participanți, în egală măsură buni cunoscători ai politicii mondiale și activiști sensibili la problemele punctuale ale umanității. Drama prin care trece poporul afgan arată multiplele fețe ale politicilor naționale și internaționale, nepăsătoare față de adevăratele suferințe umane. Multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă a reîncărcat cu optimism și cu speranță încrederea într-un viitor mai bine planificat și mai responsabil decât cel de acum.

Printre invitații care au luat cuvântul a fost și Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea, care a explicat tinerilor prezenți cum diferența între un partid care câștigă alegeri și unul perdant stă adesea și într-o comunicare mai potrivită. Universitatea Europeană de Vară se înscrie în evenimentele politice importante pentru dezvoltarea structurilor interne ale Partidului Social Democrat, precum și abordarea corectă și progresistă a relațiilor europene la nivelul PSD.

Printre invitați s-au mai numărat Dan Georgescu, primarul Comunei Limanu, Andrei Duban, actor, Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța, Vali Priceputu, vicepreședintele CNIPMMR, Alexandra Rucsăndescu, profesor, Teach for Romania, Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, Dan Dumitru, jurnalist și expert în comunicare, Florin Manole, secretar general adjunct al PSD, președinte PSD sector 1 București, senatorii Gabriel Mutu și Maricel Popa, deputații Ștefan Mușoiu (președintele Consiliului Național PES activists) și Cristina Dumitrache.

Alina Lupu

Coordonator PES activists Vâlcea

2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe