Dan Vîlceanu, noul ministru de Finante, 20 de contracte cu CET Govora și CE Oltenia doar anul trecut, pe firma mamei

duminică, 22 august 2021

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a afirmat joi că firma părinţilor săi a fost înfiinţată în anul 1997, atunci când el avea 18 ani, precizând că nu se justifică suspiciunea că şi-ar folosi părinţii paravan pentru afaceri. De asemenea, el a menţionat că această firmă a câştigat contractele numai prin licitaţie publică.

“Aş vrea să clarificăm lucrurile astea chiar de astăzi pentru că este foarte important să ştie  lumea care este adevărul, ce este ştire falsă şi ce este adevărat. Da, există o companie la care faceţi referire, care este o companie a părinţilor mei, înfiinţată în 1997 când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aş folosi părinţii paravan pentru afaceri nu se justifică. La 18 ani trebuie să fii mai mult decât precoce să îţi foloseşti părinţii paravan pentru afaceri. În politică acuzaţiile se fac şi fără fundament de multe ori. Nu există niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere, iar în ceea ce priveşte contractele declarate, toate, dar absolut toate şi niciodată altfel, nici măcar la companiile la care am fost eu acţionar, acele contracte nu au fost câştigate decât prin licitaţie publică. Niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a declarat joi, ministrul Finanţelor.

El a fost întrebat de unde a avut bani să cumpere titluri de stat în valoare de peste 700.000 de lei - noteaza https://www.afaceri.news

“Am avut două companii pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament, tocmai pentru a evita astfel de întrebări. Şi cred că am făcut bine. Dacă vă uitaţi în declaraţia de avere, scrie că am avut aceşti bani tocmai din lichidarea unei companii”, a explicat Dan Vîlceanu.

Vîlceanu a lucrat, încă din anul doi de facultate, pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Numai anul trecut, SC Trefo SRL, deţinută de mama lui Dan Vîlceanu, a încheiat 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, companii deţinute de stat. Valoarea acestor contracte a fost în 2020 de 4,3 milioane de lei, aproape un million de euro.

Potrivit declaraţiei de avere, liberalul deţine şi titluri de stat în valoare de 731.501 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe