Cum alegi o aplicație de tranzacționare?

joi, 6 mai 2021

 

Deși cariera de investitor a devenit foarte populară în ultimii ani, nu este atât de ușor pe cât s-ar crede să ai succes în acest domeniu. De aceea, alegerea celei mai bune aplicații de tranzacționare este un lucru extrem de important, deoarece poate oferi un avantaj semnificativ, mai ales investitorilor începători!

Este de la sine înțeles faptul că, în ziua de azi, tranzacțiile și investițiile au ajuns să fie foarte diferite față de acum 10-20 de ani. Acum, totul poate fi stocat chiar și pe un telefon mobil și, mai mult, acest lucru nici nu implică vreun risc de securitate.

Așadar, este evident de ce este important ca investitorii, în special cei începători, să știe cum să aleagă o aplicație de tranzacționare.

Ce este o aplicație de tranzacționare?

O aplicație de tranzacționare este, de cele mai multe ori, pusă la dispoziția investitorului de către un broker. Aceasta face mai ușoară orice activitate care ține strict de investiții și tranzacționări – vânzări, cumpărări, analiză instrumente financiare și așa mai departe.

Oferă detalii esențiale despre tranzacții/companii

O astfel de aplicație mai permite și analiza detaliată a companiilor și entităților în care un investitor ar dori să investească. Evident, aplicațiile de tranzacționare sunt echipate cu diferite modalități de a depozita și retrage fonduri într-un mod cât mai sigur.

Permite tranzacționarea cu marjă/leverage

Unul dintre principalele avantaje ale unei aplicații de tranzacționare oferită de un broker este faptul că oferă investitorului leverage și lichiditate crescută. Pe scurt, îi oferă acestuia mai multă putere de cumpărare.

Este echipată cu zeci/sute de instrumente financiare

Nu în ultimul rând, o aplicație de tranzacționare complexă asigură investitorului accesul la o sumedenie de instrumente financiare și de tranzacționare!

Desigur, aceste aplicații nu vin doar cu avantaje și beneficii. În funcție de tipul investitorului sau strategia de investiții, investitorul poate considera o anumită aplicație mai bună decât alta.

Cum alegi o aplicație de tranzacționare? Ce trebuie luat în considerare?

Mediul online este împânzit de asemenea aplicații de tranzacționare, fiecare cu oferte cât mai atrăgătoare. Este evident faptul că toți brokerii de pe piață sunt în competiție și încearcă să ofere ce-i mai bun pentru viitorii lor clienți.

Totuși, unii încearcă prea mult, astfel creând o aplicație de tranzacționare nesigură.

  • Licența – primul și cel mai important lucru care trebuie luat în considerare este licența brokerului (anume dacă acesta este licențiat de o autoritate financiară corespunzătoare și are dreptul de a opera în România).
  • Taxe – fiecare broker are dreptul să stabilească anumite taxe pentru tranzacțiile care au loc pe aplicația sa. Așadar, este extrem de important ca investitorii să știe care sunt taxele medii aplicate în lumea tranzacționărilor online. Astfel, pot sta departe de brokerii și aplicațiile care nu ar fi profitabile pentru ei.

 

  • Opțiuni de plată – este de la sine înțeles că un broker respectabil va avea opțiuni de plată (atât depozit cât și retrageri) diverse, fără a se limita la cele obscure, dacă poate fi spus așa.
  • Servicii clienți – dat fiind faptul că brokerul/aplicația de tranzacționare va administra direct fondurile unui investitor, acesta din urmă trebuie să aleagă o aplicație cu un serviciu clienți impecabil.
  • Accesibilitate – nu în cele din urmă, o aplicație de tranzacționare trebuie să fie ușor de folosit și mai ales de învățat. Desigur, aceasta nu te poate învăța cum să tranzacționezi eficient și într-un mod profitabil, dar poate ușura acest tip de acțiuni.

Day Trading versus Stock Trading – care sunt diferențele?

O listă de aplicații va conține, de multe ori, aplicații care sunt recomandate pentru day trading sau aplicații recomandate pentru stock trading. Diferențele dintre acestea două sunt, de obicei, la nivelul taxelor aplicate fiecărei tranzacții.

Aplicațiile Day Trading

Acest tip de aplicații este ideal pentru investitorii care vor să realizeze profit rapid, într-o perioadă scurtă de timp. De cele mai multe ori, o tranzacție de tip day trading este finalizată în câteva ore/zile. Trebuie menționat și faptul că piața este deschisă doar ziua; acest lucru îl face pe investitor să stea în permanență conectat la aplicație pentru a-și administra tranzacțiile.

Aplicațiile Stock Trading

Acest tip de aplicații este ideal pentru investitorii pe termen lung, dacă poate fi spus așa. O tranzacție cu stocuri poate dura săptămâni sau luni întregi, timp în care investitorul poate analiza tranzacția regulat, când dorește. În stock trading, piața obișnuiește să se miște încet, fiind marcată de volatilitate scăzută.

În concluzie, nu este ușor să alegi o aplicație de tranzacționare. Trebuie, în primul rând, ca investitorul să știe ce fel de strategii de tranzacționare va aplica în cariera sa. Mai apoi, acesta trebuie să găsească aplicația, platforma, cât și brokerul ideal pentru aspirațiile sale financiare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe