Cum sa scrieti un e-mail profesional

sâmbătă, 5 decembrie 2020

 

Introducerea unui e-mail profesional este primul lucru pe care cititorul il vede, deci este important sa faceti aceasta parte a e-mailului dvs. cat mai atragatoare si prietenoasa pentru a face o prima impresie pozitiva.

Introducerea unui e-mail profesional este primul lucru pe care cititorul il vede, deci este important sa faceti aceasta parte a e-mailului dvs. cat mai atragatoare si prietenoasa pentru a face o prima impresie pozitiva. Acesta denota profesionalism cat abilitati bune de comunicare.

Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de formularea pe care o utilizati pentru a incepe un e-mail profesionist, dar exista si introduceri pe care ar trebui sa le evitati. Aici exploram ceea ce este definit ca un e-mail profesionist, cum sa incepeti scrierea sa si cateva exemple pe care le puteti utiliza atunci cand scrieti propriul e-mail.

Astfel veti primi feedback bun din partea clientului care va conta la discutia despre salariu. Pentru a calcula salariu brut in functie de net si invers accesati calcul salariu 2021.

Ce este un e-mail profesional?

Un e-mail profesional este, in esenta, orice e-mail trimis cu titlu profesional. De exemplu, un e-mail catre managerul dvs. ar fi considerat un e-mail profesional, in timp ce un e-mail catre un prieten apropiat ar fi considerat un e-mail personal. In majoritatea cazurilor, orice e-mail pe care il trimiteti la locul de munca, in timpul cautarii unui loc de munca sau al procesului de angajare, in timp ce comunicati cu persoane din reteaua dvs. profesionala si atunci cand corespondati cu cineva in legatura cu educatia, certificarile sau alte subiecte profesionale scris in calitate profesionala.

Destinatarii obisnuiti ai unui e-mail profesional includ:

  • Colegi de munca
  • Membrii echipei la locul de munca
  • Managerii
  • Supraveghetori
  • Angajatori
  • Angajarea managerilor
  • Recrutori
  • Profesionisti in retea
  • Profesori de colegiu sau de universitate
  • Cum sa incepeti un e-mail profesional

Pasi de parcurs atunci cand incepeti scrierea unui e-mail

Aflati ortografia exacta a numelui destinatarului. Scrierea gresita a numelui destinatarului e-mailului poate fi lenes sau chiar lipsit de respect, deci este important sa va asigurati ca scrieti numele corect pentru a arata respect si ca va pasa de modul in care persoana va percepe. Daca nu sunteti sigur de prenumele lor, puteti utiliza si dl / doamna / doamna. urmat de numele lor de familie.

Folositi un limbaj profesional. Chiar daca sunteti foarte incantati sa scrieti e-mailul sau sunteti in relatii prietenoase cu destinatarul, daca este un e-mail profesional, este important sa va mentineti un ton neutru, respectuos. Aceasta inseamna utilizarea cuvintelor scrise corect, evitarea abrevierilor si nu includerea excesului de puncte de exclamare sau a emoji-urilor.

Daca ii scrieti directorului general al organizatiei dvs., probabil ca veti dori sa utilizati o prezentare diferita si mai formala decat ati face cu un coleg cu care vorbiti in mod regulat.

Iata cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti atunci cand incepeti un e-mail profesional:

In majoritatea cazurilor, ar trebui evitata folosirea fetelor zambitoare, a punctelor de exclamare, a emoji-urilor si a oricarei alte forme de limbaj care nu este de natura profesionala atunci cand incepeti un e-mail profesional.

Nu va editati e-mailul: nu trebuie sa trimiteti niciodata un e-mail profesional fara a-l edita cel putin o data. Chiar daca simtiti ca nu exista erori, este important sa o acordati o data pentru a va asigura ca nu ati trecut cu vederea orice erori minore de ortografie sau probleme gramaticale. Erorile se pot dovedi neprofesionale si pot duce chiar la destituirea destinatarului.

Daca ati schimbat e-mailuri cu persoana respectiva si scrieti acum un e-mail despre un subiect nou, ar trebui sa creati un e-mail nou cu un subiect asociat, mai degraba decat sa raspundeti la un e-mail vechi cu o linie de subiect irelevanta. Acest lucru asigura ca destinatarul stie despre ce e-mail este si ca nu va fi trecut cu vederea in casuta de e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe