|duminică, decembrie 4, 2022
  • Follow Us!

„Antim Ivireanul. Opera tipografică” 

121622557_3609532732448856_4862214521594887164_n

Bibliotecarul vă recomandă:

„Antim Ivireanul. Opera tipografică”

 

Volumul omagial „Antim Ivireanul. Opera tipografică” a fost editat cu sprijinul Institutului Cultural Român și este dedicat comemorării a 300 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui ierarh‒cărturar, ctitor de cultură şi spiritualitate românească, Antim Ivireanul. Prefața lucrării îl prezintă pe Sfântul Antim Ivireanul ca fiind implicat profund în toate aspectele introducerii tiparului în Țara Românescă. Volumul „Antim Ivireanul. Opera Tipografică” a apărut după câteva luni de muncă intensă din partea unor specialiști care şi-au dedicat toate eforturile pentru realizarea lucrării.
 Albumul pune în lumină documente deosebit de importante care ilustrează activitatea Sfântului Ierarh și cuprinde texte fundamentale ale Ortodoxiei tipărite datorită acestuia, după cum a arătat coordonatorul lucrării, părintele arhimandrit Policarp Chiţulescu. Acesta a menționat și calitatea grafică a volumului: gravuri, frontispicii redate fidel și chiar fonturile utilizate au fost alese cât mai aproape de cele din tipăritura originală, toate acestea au fost de mare folos pentru realizarea unui volum de înaltă ținută profesională.

Ramona Popa‒bibliotecar
Bibliografie: Bădără, Doru; Croitoru, Ion Marian; Feodorov, Ioana; Policarp, Chiţulescu, arhim.,Dumitrescu, Gabriela; „Antim Ivireanul. Operă tipografică”, București, Editura Institutul Cultural Român, 2016.

Leave a Response