Consiliul Judetean: Peste 3,5 milioane euro, fonduri europene pentru gestionarea crizei COVID-19, în județul Vâlcea

vineri, 21 august 2020

În ședința extraordinară de astăzi, 21 august 2020, s-au aprobat două proiecte ce vizează achiziția de aparatură medicală și echipamente specializate pentru prevenirea și limitarea infecțiilor COVID-19, respectiv: Proiectul „Întărirea capacității Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești de gestionare a crizei sanitare COVID-19” și Proiectul „Întărirea capacității Spitalului Județean de Urgență Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Primul proiect, cu o valoare de 2.719.394 lei, se va depune astăzi, 21.08.2020, iar cel de-al doilea, cu o valoare de 10.000.669,18 lei, va fi depus la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, Consiliul Județean Vâlcea a mai elaborat cererea de finanțare și documentația specifică aferentă proiectului ”Întărirea capacitații Spitalului Orășenesc Horezu de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, care a fost depusă în data de 04.08.2020, de către Spitalul Orășenesc Horezu. Proiectul are o valoare totală de 3.542.479,90 lei și se află deja în proces de evaluare.

De curând, DGASPC Vâlcea și-a exprimat intenția de a depune, în cadrul aceluiași program de finanțare, un proiect cu o valoare de aproximativ 770 mii lei, pentru care a solicitat sprijinul Consiliului Județean Vâlcea. Imediat după depunerea celor două proiecte menționate anterior, ne vom mobiliza pentru elaborarea, în cel mai scurt timp posibil, a cererii de finanțare și documentației specifice aferente acestui nou proiect.
Cele patru proiecte pregătite de Consiliul Județean Vâlcea, în vederea finanțării prin acest program european, au o valoare totală de 17.031.621 lei (circa 3,5 milioane euro).

Compartimentul Comunicare, Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe