"Govora - premisele unui oraș ideal" - un proiect de suflet al unui grup de tineri arhitecți pasionați

miercuri, 4 martie 2020

Stațiunea balneoclimaterică Băile Govora este una dintre stațiunile de interes național unde băile cu ape minerale, aplicațiile cu nămol și pneumoterapiile atrag anual zeci de mii de turiști. Orașul prezintă un potențial imens pentru dezvoltare, iar punerea în valoare a obiectivelor ce pot fi vizitate necesită atât ajutorul comunității, cât și sprijin extern, din partea oamenilor dornici de schimbare.

Un grup de tineri arhitecți pasionați își pun la bătaie cunoștințele pentru a sprijini patrimoniul arhitectural, istoric şi cultural al localităţii Govora și doresc să găsească soluții concrete alături de autorități și alți factori decizionali locali pentru a transforma locul în orașul ideal. Mai multe despre proiect aici: http://bit.ly/proiectGovora

Cum îi puteți ajuta? Printr-o donație aici: http://bit.ly/Govora_CD

Sau venind la Cercul Donatorilor Valceni - editia a III-a, la Bucuresti pentru a lua parte la discuții cu ei. Rezervari aici: http://bit.ly/CercDonatori3

Cercul Donatorilor Valceni - Govora - premisele unui oras ideal

"Govora - premisele unui oraș ideal" pornește de la ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. În prezent, strategia de dezvoltare locală identifică starea clădirilor istorice (fie ele monumente istorice sau nu) ca un punct slab, fără a veni cu recomandări de acțiune.

Initiatorii proiectului sunt arhitecții Ștefania Hîrleață și Radu Tîrcă, alături de Asociația ARCHÉ. Asociația a fost fondată în 2012 cu misiunea de a susține și de a promova interesul pentru patrimoniu, prin înțelegerea rolului social al acestuia și a valorilor specifice. Principalele lor proiecte sunt Monumente Uitate (program cultural dedicat castelelor și conacelor din România), Școala de Vară ARCHÉ (workshop pluridisciplinar de cercetare a patrimoniului), Castle Break (program de tururi culturale) și Cazinoul Invizibil (program cultural dedicat comunității locale și tinerilor din Constanța).

În proiect: o masă rotundă cu stakeholderii, prelegeri și ateliere, storytelling, expoziție de fotografie, tururi virtuale 360 ale principalelor clădiri, tururi ghidate tematice alături de harta atracțiilor din Govora. Totul pentru a stârni interesul comunităţii, al autorităţilor locale şi al altor instituţii interesate pentru a demara un proces mai amplu.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei, iniţial. Acesta va fi folosit pentru realizarea materialelor promoționale și de suport (afișe, flyere, hărți turistice, vederi), pentru transportul și deplasarea echipei de organizare și pentru achitarea serviciilor furnizate de ghizii turistici.

Dacă se strâng mai mulţi bani, aceştia pot fi folosiţi pentru următorii paşi ai proiectului: un ghid de bune practici pentru renovarea clădirilor din zonă şi reabilitarea unui foişor istoric, reprezentativ pentru oraş.

Noi vă așteptăm!

cc: Asociația ARCHÉInstitutul Național al PatrimoniuluiBaile Govora

#împreună #fcvl #comunitate #sustinemproiectelocale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe