Actiuni social-filantropice ale Arhiepiscopiei Ramnicului

joi, 23 ianuarie 2020

Masă caldă, un nou program social al Parohiei Crețeni

Parohia Crețeni, Protoieria Drăgășani, derulează săptămânal un nou program social-filantropic pentru credincioșii din parohie.

Săptămânal, după participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, credincioșii prezenți la sfintele slujbe primesc din partea Parohiei Crețeni câte o masă caldă, prin grija părintelui protoiereu Daniel Bîrneață, parohul bisericii cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din Crețeni.

„Este o bucurie deosebită ca, după slujba Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți să poată rămână împreună și pentru a servi masa de prânz, mai ales că între beneficiari sunt și persoane în vârstă și singure. Totodată, acest program social-filantropic este și un prilej de a putea discuta diferite aspecte legate de viața parohiei și de viața duhovnicească a fiecăruia, iar astfel preotul să fie mai activ în viața parohiei. Până în prezent, Parohia Crețeni este singura din protopopiat care oferă după fiecare Sfântă Liturghie masă caldă la biserica parohială”, a precizat părintele protoiereu Daniel Bîrneață, parohul Parohiei Crețeni.

Acțiune social-filantropică în Parohia Colonie Nuci

actiune Colonie Nuci

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat joi, 16 ianuarie, o acțiune social-filantropică pentru familii cu posibilități materiale precare, care au copii de vârste fragede.

Beneficiarii acțiunii social-filantropice au fost 7 familii defavorizate din comunitatea de etnie rromă din Parohia Colonie Nuci, care au copii nou născuți, sugari sau de vârste mai mari. În acest sens, au fost distribuite produse din gama Bebivita și Hipp, plicuri cu ceai și jucării.

Acțiunea socială a fost coordonată de doamna Viorica Adriana Iancu, consilier social al Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, și a fost derulată prin contribuția preotului paroh Constantin Gabriel Dragomir.

„Prin această acţiune se reflectă grija şi efortul Arhiepiscopiei Râmnicului de a aduce ocrotire şi bucurie familiilor şi, în special, copiilor din această comunitate”, a precizat pr. Constantin Gabriel Dragomir.

Acțiuni sociale în parohii din Protoieria Drăgășani

actiune Dragasani

Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului și Protoieria Drăgășani au organizat duminică, 19 ianuarie, mai multe acțiuni caritabile.

Beneficiari ai acțiunilor social-filantropice au fost familii cu copii nou născuți, sugari sau de vârste mai mari, care au primit produse din gama Bebivita și Hipp și alimente de bază, precum paste făinoase, orez, cutii cu plicuri de ceai. Bunurile au fost împărțite la familii din diferite parohii din cuprinsul Protoieriei Drăgășani de către părintele protoiereu Daniel Bîrneață și preoții din parohii.

Acțiunea social-filantropică face parte din seria de activități dedicate „Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe