SGN introduce în Republica Dominicană vehicule de transport greu, alimentate cu gaz natural

miercuri, 4 decembrie 2019

 

Soluciones en Gas Natural (SGN) a adus în țară primele camioane de marfă care operează cu acel combustibil, integrând astfel combustibilul ecologic în lanțul său de valoare și pariază pe obiective de dezvoltare durabilă prin intermediul energiei accesibile și nepoluante.

Potrivit lui Miguel Guerra, directorul general al SGN, prin această inițiativă compania încearcă să îmbunătățească calitatea aerului, încercând să elimine poluanții atmosferici pe care un camion convențional îi poate emite, cu intenția de a atenua încălzirea globală, prin reducerea a 30% din emisiile de CO2 și reducerea drastică a poluării fonice pe parcursul călătoriei.

Datorită încrederii clienților, SGN a devenit principala companie de distribuție pentru acest combustibil din Republica Dominicană, așa că vor să continue să investească și să educe populația cu privire la beneficiile gazelor naturale pe termen lung.

Executivul SGN a spus că țările în curs de dezvoltare nu pot gândi progrese fără a schimba dependența de derivatele petrolului. "Toate rapoartele organizațiilor internaționale recomandă o schimbare a matricei energetice, pentru a obține o creștere industrială susținută", a adăugat el.

Vehiculele funcționează 100% cu gaz natural, ceea ce oferă economii semnificative în resursele economice. Autonomia camioanelor alimentate cu gaz natural este de aproximativ 800 de kilometri, permițându-le să ajungă din Santo Domingo în orice locație a țării.

Flota actuală de cinci camioane circulă din portul Punta Caucedo până la Santo Domingo, Santiago, Puerto Plata, Bávaro, San Francisco și San Cristóbal. Aceasta reprezintă o economie de aproximativ 50% în comparație cu motorina și în acest fel, compania a reușit să economisească aproximativ patru milioane de pesos în acest an.

În plus, întreținerea poate fi extinsă de la cinci mii la 15 mii de kilometri. SGN a început operațiunile de distribuție a gazelor naturale în Republica Dominicană în urmă cu zece ani, considerându-l combustibilul viitorului.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/sgn-introduces-natural-gas-heavy-duty-vehicles-to-the-dominican-republic/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe