In atentia autoritatilor abilitate: solicitam demararea unei ANCHETE referitoare la un posibil fals si uz de fals pentru obtinerea de foloase necuvenite in cazul primarului din Lungesti, Tiberiu Costea! Concret, este vorba despre exercitarea unor functii si demnitati (inginer APIA, obtinere doctorat etc) cu o diploma de licenta la Universitatea Bioterra - Filiala Dragasani -Facultatea de Inginerie si Management Agroturistic (perioada 1992-1997). Sursele noastre din domeniul educatiei ne-au informat ca respectiva unitate de invatamant din Dragasani, unde a absolvit facultatea primarul din Lungesti, ar fi functionat ILEGAL! In acest caz, diploma primarului ar fi un FALS! Cazul este cu atat mai grav cu cat in baza acestei diplome, Tiberiu Costea a fost angajat la APIA Valcea pe studii superioare si acum va fi numit prefect de catre premierul Ludovic Orban! Asadar, sesizam Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea sa demareze cercetari in legatura cu aceasta situatie!
Tiberiu Costea nu a prezentat diploma de absolvire a studiilor superioare la dosarul de Resurse Umane de la Primaria Lungesti, iar in CV-ul sau nici macar nu mentioneaza aceasta unitate de invatamant absolvita, mentionand doar Liceul Dragasani si Universitatea Craiova (acolo unde a facut un doctorat si acela destul de dubios care va fi anulat in cazul in care se va dovedi ca DIPLOMA DE LICENTA este FALSA!).
Nici pe site-ul Primariei Lungesti nu se face referire la Universitatea Bioterra, absolvita in conditii suspecte de Tiberiu Costea!
Il asteptam pe Tiberiu Costea sa prezinte diploma de licenta de la Bioterra in prima conferinta de presa organizata in calitate de prefect al judetului Valcea!
Universitatea Bioterra fost implicata, in 2000, intr-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fara ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotarand retragerea autorizatiei, pana la remedierea problemelor.
O neregulă constatată in anul 2000 la Bioterra era legată de existenţa unor filiale la Constanţa, Arad, Alexandria şi Drăgăşani, deşi atât în faţa comisiei MEN - CNEAA, cât şi printr-un anunţ în presă, conducerea instituţiei a susţinut că nu are nici un fel de filială.
Tiberiu Pirnau
Universitatea Bioterra a fost implicată în 2000 într-un scandal legat de diplome
Universitatea Bioterra a fost implicată în 2000 într-un scandal legat de diplome
Universitatea Bioterra a fost implicată, în 2000, într-un scandal legat de emiterea de diplome şi certificate imprimate de Ministerul Educaţiei, fără ca Bioterra să aibă dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotărând retragerea autorizaţiei, până la remedierea problemelor.
La sfârşitul anului 2000, Consiliul Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare (CNEAA) de la acea vreme a hotărât retragerea autorizaţiei şi a dreptului de funcţionare pentru toate specializările Universităţii Bioterra Bucureşti (UBB), din cauza încălcării grave a Legii acreditării şi a Legii învăţămîntului.
Neregulile descoperite vizau organizarea ilegală, la Constanţa şi Arad, a unor filiale aparţinînd departamentului de psihopedagogie, prin concesionare către unele fundaţii, precum şi emiterea de diplome şi certificate imprimate de MEN, fără ca UBB să aibă dreptul pentru asemenea tipizate.
Conducerea CNEA preciza atunci că o diplomă care apărea la Universitatea Agronomică cu menţiunea "anulat" a fost regăsită la Universitatea Bioterra ca document autentic.
În plus, UBB anulase 40 de certificate emise ilegal doar printr-un anunţ în presă, şi nu în Monitorul Oficial, iar documentele nu au fost recuperate de la absolvenţi şi nu se regăseau în arhiva instituţiei.
O altă neregulă constatată la Bioterra era legată de existenţa unor filiale la Constanţa, Arad, Alexandria şi Drăgăşani, deşi atât în faţa comisiei MEN - CNEAA, cât şi printr-un anunţ în presă, conducerea instituţiei a susţinut că nu are nici un fel de filială.
UPDATE: Singura percheziţie din Vâlcea, în cazul profesorilor universitari corupţi, s-a desfăşurat în municipiul Drăgăşani, acolo unde, se pare, că oamenii legii l-au căutat Marian Nicolae, care este chiar nepotul rectorului fondator al Universităţii Bioterra, prof. univ. Ion Nicolae, cel ce are domiciliul în „oraşul dintre vii”. Marian Nicolae a fost profesor de informatică la Liceul Agricol din Drăgăşani, iar de ceva timp este profesor în cadrul universităţii, acesta presupunându-se a fi omul de legătură dintre unchiul său, rectorul univeristăţii, şi studenţi.
UPDATE ora 15.00: Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în dosarul „Bioterra” sunt vizaţi pentru cercetări 2 profesori universitari şi 5 salariaţi din cadrul Universităţii Bioterra, ei urmând a fi conduşi la sediul parchetului. Mai mult decât atât, până în acest moment, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, care se face vinovat de infracţiunile de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale. Mai mult, şi Laura Harcan, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra - Facultatea de Drept se face vinovat pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual, drept pentru care a fost pusă sub urmărire penală. „Până la acest moment, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie- iulie 2012 învinuitul Duluceac Florin Adrian a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane ce au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra - Bucureşti. De asemenea, acesta, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene” – se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
*****************************************************************************************************************************************
În dimineaţa de joi, 27 septembrie 2012, oamenii legii au descins în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Olt şi Vâlcea, efectuând percheziţii la 22 de locuinţe. În judeţul nostru, la acţiune au luat parte ofiţeri de poliţie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea, împreună cu cei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Din primele informaţii pe care le avem, în acest caz sunt vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, din Bucureşti, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă. Mai mult decât atât, printre alte învinuiri ce li se aduc angajaţilor Universităţii Bioterra se numără şi eliberarea de diplome false, pentru o anumită sumă de bani, date unor anumite persoane ce aveau nevoie de ele pentru obţinerea de salarii mai mari.
Nu mai puţin de 40 de persoane au fost conduse la audieri, iar printre aceştia se află se pare şi profesori universitari din Vâlcea, aceştia urmând a fi învinuiţi pentru fapte de corupţie. "În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din municipiul Bucureşti, pentru fapte de corupţie şi fals. Aproximativ 40 de persoane vor fi conduse la audieri urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să se dispună măsuri legale" – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Alina Teodorescu.
Fara replica. Betivul sica mandolina promoveaza loaze dupa propria imagine. Cum sa conduca un asemenea ipochimen un judet?
Individul , va face negresit puscarie pentru violarea limbii romane. Poate sa-l salveze doar pupatul in asino.
Daca nu ar fi de ris sigur este de plins.
Asa pun stapinire prostii pe Romania.
Ce face presedintele , "pas cu pas"?
cercetati mai mult
daca diploma este falsa va trebui sa dea banii necuveniti inapoi
banii inapoi pt ca sa imbogatit fara STUDII SUPERIARE , SARACUL A MAI FACUT SI MASTERAT SI DOCTORAT DAR PE CE DIPLOMA
mai exista vreun judet din Romania unde prefectul are studii liceale ca la noi in valcea, oare cum este in prefectura cand emite ordine decizii catre colegii care au studii superioare .cristi buican nu ti este rusine cu asemenea politicieni in fruntea pnl ului