LAPRIMULBEBE VREA SĂ STRÂNGĂ 300.000 EURO PENTRU MODERNIZAREA SECŢIEI DE NEONATOLOGIE A MATERNITĂŢII DIN VÂLCEA

vineri, 6 decembrie 2019
Cu bucurie vă anunţ că mâine se dă startul ultimei campanii umanitare de pe anul acesta marca LaPrimulBebe, cea mai mare comunitate pentru mame din România, ce a reuşit să strângă în cei şapte ani de activitate peste 1 milion de Euro. Campania se cheamă #BunVenit şi este destinată recondiționării secției de neonatolgie din cadrul maternității din Râmnicu Vâlcea.
“Ne propunem să refacem secția de neonatologie, secție care nu a mai suferit modificări în ultimii 35 de ani. Proiectul implică renovarea întregii secții de 1000 mp cu reparații și zugrăvit pereți, refacere parte electrică, schimbat uși, renovat sala de muls, renovat biberoneria aflată într-o stare deloc bună, renovat băi, renovat cele 8 saloane, cumpărat pătuțuri. Pentru toate acestea avem nevoie de 300.000 de Euro. Dacă strângem încă 60.000 mii de euro în plus vom putea cumpăra în această secție și aparatură medicală foarte necesară diagnosticării corecte în caz de prematuritate, aparatură care astăzi nu există,” a spus Atena Boca, fondatoarea LPB.

Atena Boca, fondatoare LPB

Pe Secția de Neonatologie din cadrul Spitalul Judetean de Obstetrica si Ginecologie Ramnicu-Valcea ajung anual mai bine de 1200 de bebeluși, adică peste jumătate din nou-născuții din Râmnicu Vâlcea, unde pătuțurile sunt ruginite, iar incubatoarele nu prea merg, fiind foarte vechi.
“În fiecare an, pentru 1200 de nou-născuți, secţia  e poarta lor către lume, locul unde își petrec primele zile din călătoria lor pe Pământ. Peste 1200 de bebeluși nu au șansa unui start decent. Într-un loc nu modern, nu luxos, ci cu un minim de siguranță, cu condiții de bun simț. Într-un cuvânt, de normalitate. (…) Curățenia este evidentă peste tot în secție. Așa a fost ori de câte ori am ajuns aici, colegele mele sau eu. Personalul medical face ce poate, cu ce are. Oricât de curat este însă, lipsa linoleumului medical, faianța cu rosturi care strâng microbi, condițiile îndoielnice favorizează dezvoltarea bacteriilor și a infecțiilor. Mă uit la cimentul de pe jos, la pătratele de 10×10 de faianță ciobită și cârpită pe ici colo cu plăci de altă culoare, la ușile care mă duc cu gândul la dispensarul din satul bunicilor, la glafurile din saloane pline de găuri și cu zugrăveala luată, la iluminatul defectuos, Și tot ce văd luminos la acest etaj este asistenta îmbrăcată într-un halat siclam aprins care schimbă cu multă atenție un nou-născut. ” a spus Atena.
În această campanie umanitară, 100.000 de mame din toată țara,  din toate cele 20 de comunități LaPrimulBebe, vor sta umăr lângă umăr. Cum vă puteţi implica şi voi? Trebuie să aderaţi la grupul de facebook La Primul Bebe, Vâlcea,  unde, între 5 și 10 decembrie, se vor licita obiecte, experiențe sau servicii, pentru campanie. Banii strânși merg către cauza umanitară.
Campaniile umanitare marca LaPrimulBebe sunt magice. În ceea ce mă priveşte,  în ultimii doi ani de când am aderat la grup, am licitat cărţi, jucării, întâlniri cu actori şi scriitori, dulceaţă de la mama de la Voineasa, ski pass-uri la Transalpina, ba chiar mi-am licitat şi maşina timp de o săptămână. Practic, o mamă îndrăgostită de Mini-ul meu a plătit asociaţiei 600 de lei şi s-a bucurat de maşină o săptămână. Vă spun toatea acestea pentru a vă face poftă, pentru a vă arăta cât este de distractiv, împlinitor şi palpitant totodată să participi la astfel de acţiuni.
Este foarte important să citiţi Ghidul Campaniei Umanitare, astfel, veţi putea participa la licitaţii responsabil. Vă las şi o poză mai jos cu regulamentul:
Campania #BunVenit își propune să le spună bebelușilor din Vâlcea bun venit și să le dea șansa unui început care să le onoreze venirea pe lume, mai spune Atena.
Haideţi şi voi, părinţi din Vâlcea!
Poze: LaPrimulBebe
Cu prietenie,
Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe