Finlanda deține 10.000 de vehicule NGV înmatriculate

miercuri, 18 decembrie 2019

 

Pragul de 10.000 de vehicule pe gaz natural înmatriculate în Finlanda a fost atins în luna Decembrie. Reducerea totală a emisiilor acestor autoturisme este egală cu mai mult de 14.000 de călătorii din extremitatea cea mai sudică a Finlandei până la cea mai nordică și înapoi, folosind motorină sau benzină.

Strategia națională pentru energie și climă din Finlanda își stabilește obiectivul de a avea 50.000 de vehicule pe gaz natural în transportul intern până în anul 2030. Popularitatea actuală a NGV-urilor indică totuși că obiectivul va fi depășit înainte de termen. Cu doar câțiva ani în urmă, existau mai puțin de 2.000 NGV-uri pe drumurile Finlandei. Acum, doar în 2019 au fost înmatriculate aproape 4.000 de vehicule noi în această țară.

Gasum investește puternic în extinderea infrastructurii nordice NGV. Compania a deschis în 2019 mai multe stații noi de alimentare pentru autoturisme, precum și pentru vehicule grele în Finlanda și Suedia. Rețeaua stațiilor Gasum din Finlanda cuprinde în prezent 33 de stații, cu cele mai sudice situate în Helsinki și cele mai nordice din Oulu. În general, în această țară există o rețea de aproximativ 50 de stații de alimentare.

„Împreună cu partenerii noștri, am luat măsuri hotărâte pentru a construi un transport mai curat în Finlanda. Extinderea rețelei de stații pentru alimentare cu gaz natural și creșterea gradului de conștientizare au jucat un rol important în acest sens. Ne îndreptăm în direcția potrivită și luarea deciziilor politice corecte este, de asemenea, vitală pentru atingerea obiectivelor climatice. De exemplu, diverse stimulente pentru alegerea unui vehicul mai ecologic pot contribui la accelerarea tranziției către un transport mai curat ”, a declarat CEO Gasum Johanna Lamminen.

Creșterea cererii a fost sporită și prin dezvoltarea gamei de mașini CNG disponibile cât și faptul că mărcile de mașini preferate în Finlanda, precum Audi, SEAT, Skoda și Volkswagen, ofertează modele CNG.

„Necesitatea rapidă de reducere a emisiilor rezultate din mobilitate face ca, conducerea pe gaz natural să fie o soluție de neegalat atât pentru utilizatorii de mașini private, cât și pentru companii. Cele 10.000 de autovehicule cu gaz natural care se află în prezent pe drumurile finlandeze creează deja o reducere a emisiilor de peste 7.000 de tone - egală cu mai mult de 14.000 de călătorii cu mașina din extremitatea cea mai sudică a Finlandei până în cea mai nordică extremitate și înapoi ”, a comentat Jukka Metsälä, vicepreședinte Trafic, Gasum.

Sursa: http://www.ngvjournal.com/s1-news/c1-markets/ngv-milestone-finland-achieves-10000-registered-vehicles/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe