|marți, august 16, 2022
  • Follow Us!

ECO-GATE începe testele de injecție și distribuția de gaze regenerabile în rețeaua Nedgia 

CNG1

 

Consorțiul European ECO-GATE, co-finanțat de Uniunea Europeană și condus de NEDGIA, distribuitorul de gaze al grupului Naturgy, a inițiat testele de injecție și distribuire a gazelor regenerabile generate la stația de epurare a apelor uzate (WWTP) din Butarque, către rețeaua de distribuție NEDGIA. Proiectul de gaz regenerabil Butarque are colaborarea lui Enagás, Canal de Isabel II, Naturgy și Comunitatea Madrid.

Aceasta reprezintă o etapă importantă în distribuția gazelor naturale în Spania, deoarece va fi prima dată când se injectează gaze regenerabile în rețeaua de distribuție, care va servi la dezvoltarea sistemului de certificate de origine pentru gazele regenerabile din țară, pentru a avansa în respectarea obiectivelor de decarbonizare a mediului propuse de Europa în 2030.

În stația de epurare din Butarque, administrată de Canal de Isabel II, NEDGIA a instalat un modul de producție de biometan (gaz regenerabil) care purifică biogazul din centrala de tratare a apelor uzate și un altul pentru a injecta biometanul produs în rețeaua sa de distribuție a gazelor naturale. În plus, susținut de rețeaua de distribuție NEDGIA, proiectul include și un furnizor de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) pentru vehicule, gestionat de Naturgy.

Pentru directorul Consorțiului European ECO-GATE, David Fernández, „biometanul este vectorul energetic care contribuie cel mai mult la economia circulară și poate rezolva problema stocării producției intermitente a altor energii regenerabile”, dar adaugă că „este necesar să avem sprijinul administrației pentru dezvoltarea pieței biometanului cu mecanisme de sprijin economic / financiar și promovarea certificatelor de origine pentru gazele regenerabile care există deja în alte țări ”.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/eco-gate-starts-the-injection-and-distribution-of-renewable-gas-in-the-nedgia-network/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response