Daruri pentru persoane vârstnice din centre sociale

miercuri, 11 decembrie 2019

Arhiepiscopia Râmnicului, prin Sectorul Social-Filantropic și cu susținerea financiară a Protoieriei Horezu, a organizat marți, 10 decembrie, o acțiune socială pentru persoane vârstnice, instituționalizate în cadrul a trei centre de îngrijire și asistență.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, 190 de persoane vârstnice de la centre sociale de îngrijire și asistență au primit daruri din partea Bisericii, constând în cărți de rugăciuni, iconițe și dulciuri. Beneficiari au fost persoanele instituționalizate în cadrul Centrului pentru persoane vârstnice Bistrița (70 de persoane), Centrului de îngrijire și asistență Bistrița (50 de persoane) și al Centrului de îngrijire și asistență Zătreni (70 de persoane).

Coordonatorii acțiunii social-filantropice au fost Viorica Adriana Iancu, consilier social-filantropic eparhial, și părintele protoiereu Mihai Cârțan, al Protoieriei Horezu. Înainte de împărțirea darurilor, grupul psaltic al Protoieriei Horezu, format din preoți de la parohii din Horezu și împrejurimile acestuia, a interpretat colinde tradiționale, pentru a-i face părtași bucuriei vestirii Nașterii Domnului.

Acțiunea socială face parte din programul social-filantropic pe care Arhiepiscopia Râmnicului, prin Sectorul Social-Filantropic și cele patru protoierii, le derulează periodic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe