Cum trebuie să foloseşti mierea de Manuka

luni, 2 decembrie 2019

Proprietăţile antibacteriene şi hidratante ale mierii de Manuka transformă acest produs într-un ingredient esenţial pentru măşti faciale şi alte cosmetice. Mierea poate fi consumată însă şi intern, deoarece conţine multe vitamine şi minerale şi este benefică pentru sistemul digestiv. Acest tip de miere este unic în lume, fiind produsă de albine care se hrănesc cu nectarul florilor arbustului Manuka, din Noua Zeelanda.

Iată cum poţi să consumi miere de Manuka, pentru a te putea bucura şi tu de toate beneficiile acestui produs 100% natural.

Direct din linguriță

Mierea poate fi consumată direct cu linguriţa, de cel mult 5 ori pe zi. Mierea trebuie ţinută în gură până se topeşte, pentru că în acest fel poate fi mai bine asimilată de organism. Nu mânca şi nu consuma băuturi timp de 15 minute după ce ai luat miere! Poţi găsi miere de Manuka pe Planteea.ro sau în alte magazine cu produse naturiste, important este să te asiguri că este un produs original, nu o miere obişnuită.

În smoothie

Mierea de Manuka poate fi folosită şi pe post de îndulcitor natural. O poţi adăuga într-un smoothie de fructe, pentru a obţine un gust mai plăcut şi un produs mult mai bogat în vitamine şi minerale.

Consumă băutura pe loc şi nu păstra resturile în frigider, pentru că mierea se va cristaliza. Dacă se întâmplă asta, va trebui să încălzeşti smoothie-ul şi să amesteci mierea până când se topesc toate cristalele formate. Mierea de Manuka nu este recomandată pentru copiii sub 1 an, aşa cum nu sunt recomandate nici alte tipuri de miere. Desigur, mierea poate fi folosită ca îndulcitor şi în ceaiuri sau în alte băuturi.

Pe piele

Mierea de Manuka poate fi folosită pentru hidratarea pielii sau pentru tratarea unor zone cu iritaţii. Are proprietăţi antibacteriene şi hidratante deosebite şi, dacă nu vrei să o foloseşti ca ingredient în diferite produse cosmetice, o poţi aplica pur şi simplu pe piele, într-un strat subţire, întins uniform. De asemenea, poate fi aplicată şi local, doar pe anumite zone cu probleme dermatologice.

Pentru măşti faciale

Mierea de Manuka este un ingredient foarte apreciat în fabricarea produselor cosmetice 100% naturale, pregătite acasă. O poţi folosi pentru a-ţi face chiar tu o mască de faţă naturală şi eficientă. Folosită în acest fel, mierea va ajuta la hidratarea pielii, dar şi la curăţarea ei. Poţi folosi orice reţetă doreşti, în funcţie de nevoile tenului tău.

Spre exemplu, pentru un efect anti-îmbătrânire, poţi combina mierea cu albuş de ouă, care conţine proteine şi colagen. Pentru hidratare, mierea de Manuka se poate combina şi cu iaurt sau cu avocado. Pentru exfolierea tenului, mierea poate fi combinată cu sare sau cu zahăr şi folosită asemeni unui scrub natural.

În deserturi delicioase

Pentru că mierea poate fi un bun înlocuitor al zahărului, poţi folosi şi miere de Manuka pentru a găti diferite deserturi delicioase. În acest fel, vei putea savura preparate gustoase şi sănătoase, la care vei folosi doar o cantitate mică de miere, nu la fel de mult ca în cazul zahărului. Tort, prăjituri, plăcinte, tarte, orice doreşti poţi prepara cu miere de Manuka.

Iată doar câteva sugestii pentru folosirea mierii de Manuka. Bucură-te şi tu de proprietăţile ei deosebite şi de gustul delicios!

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe