Cum alegi geanta în funcție de ținută - 6 trucuri geniale

vineri, 13 decembrie 2019

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/red-leather-bag-2380301/

Indiferent de modul în care este compusă o ținută, aceasta nu poate fi completă fără alegerea genții potrivite, adică a uneia frumoase, practice și ușor de purtat.

Astfel, când cumperi o geantă ar trebui să ții cont de aspecte precum stilul acesteia, materialul, dimensiunea și culoarea, care influențează întregul design. Află cum poți alege geanta potrivită în funcție de ținuta pe care o porți, din rândurile de mai jos.

Tipuri de genți pe care trebuie să le ai în garderobă

Mai întâi, însă, vom trece în revistă tipurile de genți care nu trebuie să lipsească din garderoba femeii elegante.

  • Gențile de ocazie sau gențile de seară sunt ideale pentru evenimente care presupun purtarea unei ținute rafinate. Astfel, la întâlniri, seri petrecute în oraș sau ceremonii, poartă genți de tip plic sau manșon. Acestea sunt perfecte pentru ocaziile în care trebuie să iei cu tine doar un ruj, telefonul sau cheile. Din fericire, gențile de tip plic se găsesc în diferite forme și culori, unele dintre ele putând fi purtate și la ținutele de zi.

 

  • Gențile de dimensiuni mari sunt ideale pentru zi, fiind reprezentate de acele modele pe care le porți pentru a căra multe lucruri. Aceste genți trebuie să fie confortabile și practice și să poată fi asortate la orice ținută comodă. În afară de gențile mari, poți alege și o poșetă, care poate fi purtată pe mână sau pe umăr, de dimensiuni medii. Găsești poșete damă chiar pe epantofi.ro, încăpătoare și utile pentru timpul zilei, unde îți poți așeza toate obiectele de care ai nevoie.

 

  • Gențile chic, de diferite forme, în culori vii și atrăgătoare sunt potrivite în special pentru perioada verii, alături de rochii și fuste dar și în sezonul rece, alături de paltonul preferat.

 

  • Gențile sport, de tip rucsac, îți oferă posibilitatea de a avea tot timpul mâinile libere. Rucsacul poate fi purtat indiferent de vârstă, util pentru femeile mobile și sportive, care iubesc mișcarea.

 

  • Gențile office sunt potrivite pentru birou și pentru întâlnirile de afaceri, unde poți lua cu tine atât obiectele personale, cât și documentele de care ai nevoie sau tableta și laptopul. O geantă trebuie să fie încăpătoare și să aibă un design care să inspire încredere și profesionalism. Poți alege modele în culori clasice, precum alb, negru, maro sau bleumarin, care se pot asorta cu orice ținută.

 

Trucuri pentru alegerea poșetei în funcție de outfit

Iată câteva trucuri simple ce te vor ajuta să combini, de fiecare dată, geanta și hainele în așa fel încât să creezi o ținută perfectă.

 

  • Dacă porți o ținută monocromă, geanta poate avea fie o nuanță din aceeași gamă cromatică, dacă mizezi pe un aspect sofisticat, fie o nuanță îndrăzneață, care adaugă interes vizual outfitului.

 

  • Dacă porți o ținută în mai multe culori, trebuie să alegi ori o poșetă neutră, neagră sau bej, care nu intră în conflict cu celelalte nuanțe, ori o geantă într-una dintre culorile incluse deja în outfitul tău.

 

  • Ca să obții un look elegant, trebuie să te asiguri că geanta se asortează cu accesoriile, nu cu hainele! Astfel, dacă porți, de exemplu, bijuterii argintii, elementele metalice ale genții trebuie să aibă, de asemenea, nuanțe argintii, nu aurii.

 

  • Dacă porți ținute cu detalii colorate, poți asorta geanta la nuanța acestora. De exemplu, la o rochie neagră cu buzunare aplicate sau cu bordură roșie poți purta o geantă roșie.

 

  • Nu este obligatoriu, dar nici interzis să asortezi geanta cu pantofii. În general, la ocaziile formale e preferabil să adopți un look bine pus la punct, în care poșeta și pantofii au aceeași nuanță, iar în celelalte situații este suficient să asortezi geanta cu bijuteriile sau un detaliu cromatic inedit al ținutei.

 

  • Gențile din piele se potrivesc în orice ținută, indiferent de țesăturile din care sunt realizate.

 

Care sunt modelele tale preferate de genți? Cum alegi să le asortezi în funcție de ținută?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe