Concert caritabil pentru 5 copii aflați în suferință, organizat de Arhiepiscopia Ramnicului

miercuri, 13 noiembrie 2019

 

Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului și cu Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea au organizat marți, 12 noiembrie, un concert caritabil pentru sprijinirea a 5 copii care se află în suferințe și care au nevoie de ajutor financiar pentru diferite intervenții medicale.

Arhiepiscopia Râmnicului a organizat un nou eveniment caritabil pentru sprijinirea morală și financiară a familiilor a cinci copilași, care suferă de diferite boli grave, fapt pentru care necesită intervenții medicale necesare tratării și menținerii bolilor de care suferă sub control.

În deschiderea concertului caritabil, arhid. Silviu Marian Dumitrașcu, consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a făcut un apel pentru solidaritate față de cei cinci copii aflați în suferințe, reamintind de cazul fericit al tânărului Dragoș Năstasie, care, rămas paralizat în urma unui accident auto, și-a recăpătat capacitatea motrică în urma unei intervenții chirurgicale, care s-a putut concretiza prin contribuția Arhiepiscopiei Râmnicului.

„Deși neputința lui Dragoș era una cruntă, de la mijloc în jos fiind paralizat, cu ajutorul dumneavoastră, intervenției medicilor și, mai ales, a lui Dumnezeu, a reușit să-și recapete mersul, iar prin voința sa tot mai puternică va reuși să ducă o viață normală. Și în seara aceasta suntem chemați să fim o mână de ajutor pentru 5 copilași care sunt în niște suferințe grele, suferința lor fiind cu atât mai grea cu cât ei sunt niște copii de vârste fragede care nu pot să înțeleagă de ce suferă.  De aceea, a ajuta pe semenul nostru aflat în suferință este un sentiment frumos și nobil, mai ales că prin efortul nostru comun mijlocim ca ei să dobândească o normalitate a vieții”, a precizat arhid. Silviu Marian Dumitrașcu.

În continuare, cele cinci cazuri ale copilașilor au fost prezentate. Cei cinci copii care au nevoie de ajutor sunt:

  • Leonard Miclescu, 11 ani, din Stolniceni, surdo-mut, diagnosticat de la vârsta de 3 ani, are nevoie de un implant cohlear;
  • Rareș Pasăre, 10 ani, din Râmnicu-Vâlcea, suferă de osteomielită acută, având un picior mai scurt cu 6 cm;
  • Erica Tomulescu, 1 an și jumătate, din Râmnicu-Vâlcea, diagnosticată cu malformație hidronefroză grad 2 și megaureter;
  • Amalia Voicu, 9 ani, din Mihăești, diagnosticată cu leucemie și diabet zaharat insulino-depedent;
  • Ioan Vilău, 4 ani, din Călimănești, diagnosticat cu cancer testicular.

Evenimentul caritabil a fost organizat cu prilejul concertului comemorativ „Anton Pann- 165”, care s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie și în parteneriat cu Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea în sala de concerte a instituției muzicale. Concertul a fost susținut de Corul preoților din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea și Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului, dirijate de pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu. Întrucât în luna aceasta s-au împlinit 165 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, în cadrul concertului au fost interpretate cântări compuse de Anton Pann, dar și de către George Ucenescu, ucenicul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe