Mai multe familii din judeţul Vâlcea sunt sinistrate de mai bine de doi ani! Motivul pentru care nu au primit despăgubiri este incredibil

vineri, 18 octombrie 2019

Mai multe familii din judeţul Vâlcea sunt sinistrate de mai bine de doi ani, așteptând despăgubiri, după ce alunecările de teren le-au distrus casele. Autoritățile refuză să le ofere ajutor, pentru a-şi ridica noi locuinţe, pe motiv că nu sunt vinovate pentru dezastru - informeaza site-ul de stiri www.a1.ro

Sătenii au fost nevoiţi să deschidă procese, care se tot tărăgănează, iar oamenii şi-au pierdut orice speranţă că vor mai vedea vreun ban. Acum, se pregătesc să intre în a treia iarnă, pe la rude.

Mormanul de steril din cariera Berbești-Vest, de pe raza localității Alunu, a luat-o la vale în 2017.

Zeci de hectare de pădure și teren agricol au fost distruse atunci, la fel şi un drum judeţean. Cel mai grav însă, opt familii şi-au văzut casele una cu pământul. De atunci, stau pe unde nimeresc.

Doi soţi, care au 80 de ani, locuiesc acum la unul dintre copii. Își amintesc în fiecare zi cât au muncit să-și facă o casă şi o gospodărie.

Familia Avram se numără printre primii localnici evacuați, iar de mai bine de doi ani locuiește în centrul social din Alunu. Oamenii au sperat că autorităţile se vor ţine de cuvânt şi îi vor despăgubi, ca să-şi facă altă casă. În 2018, Guvernul Romaniei i-a anunţat însă că nu le va da bani, pentru că alunecările de teren s-ar fi produs din cauza exploatărilor miniere făcute de-a lungul timpului. Aşa că poluatorul ar fi trebuit să plătească. Sinistraţii s-au văzut nevoiţi să dea în judecată atât autorităţile judeţene, cât şi societatea minieră din zonă.

Mulţi dintre sinistraţi sunt bătrâni. Speră să mai trăiască până când vor căpăta o casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe