De la PLICTISITOR la FABULOS! 4 idei pentru un decor interior demn de revistele de design

marți, 22 octombrie 2019

 

Acasă, așa numim locul care este mai mult decât un adăpost. Acesta este spațiul în care ne simțim cel mai confortabil, dar și locul care ne reflectă cel mai bine personalitatea. Ce spune casa ta despre tine? Sau, mai bine zis, ce ai vrea să spună? Modul în care decorezi casa, cum este aceasta organizată sau cum ai ales să amenajezi spațiile acesteia, pot dezvălui multe despre personalitatea ta. Nimeni, însă, nu își dorește ca locuința să dezvăluie despre sine că este plictisitor. Dacă, aruncând o privire în încăperile tale, nu descoperi nimic care să îți atragă atenția în mod special, este timpul să faci o schimbare. Treci de la plictisitor la fascinant cu următoarele idei de decor interior. 

Află cum să îți decorezi casa folosindu-ți din plin creativitatea

 

Renunță la formele cu care ești obișnuit

ceas bicicleta

Uneori, tot ce este nevoie să faci este să integrezi în încăperi elemente de mobilier sau decorative care au o formă atipică. Spre exemplu, în loc să alegi un covor în clasica formă dreptunghiulară, ai putea alege dintre modelele de covoare moderne în formă de floare. 

Aici poți să îți lași creativitatea să zburde. Spre exemplu, în loc de un ceas rotund, ai putea alege unul într-o formă asimetrică. În loc de banalele mânere de la sertare, ai putea monta unele care au o formă diferită, de exemplu, unele care arată ca o frunză sau care au forma unei localități de pe hartă. Așa vei schimba dinamica spațiului în care locuiești. 

Integrează la interior mobilier menit pentru exterior

Bucătăria sau camera în care servești masa poate să fie mult mai interesantă dacă alegi să îi înlocuiești mobilierul clasic cu o variantă destinată grădinii tale, spre exemplu. Chiar dacă nu îți dai seama, mobilierul de exterior poate arăta foarte bine într-o bucătărie modernă

Vorbim aici despre bănci în loc de scaune sau scaune împletite în loc de cele tapițate. Acoperă blatul mesei de grădină cu sticlă. Astfel, mobilierul se va contopi armonios cu luciul dulapurilor de bucătărie. 

Transformă îngrămădeala în colecții

colectie

Printre lucrurile care stimulează interesul oamenilor se numără abundența. Desigur, un spațiu minimalist este atractiv prin calmul pe care îl emană, dar un colț de abundență este un bun stimulent vizual. Acesta atrage atenția și poate deveni un punct focal al încăperii. 

Care sunt obiectele de care te împiedici peste tot în casă? Cum ar fi să le aduni și să le afișezi pe toate la un loc. Indiferent că vorbim despre elemente de papetărie, ustensile de bucătărie sau decorațiuni naturale, cum ar fi conurile de brad, adunate la un loc, acestea se transformă din „dezordine” în „colecție”. 

Integrează elemente de decor interactive

Arta nu trebuie să fie doar admirată. Ea poate fi atinsă, modificată, îmbunătățită. Oferă-le oaspeților posibilitatea de a interacționa cu elementele tale decorative. Cum poți face asta? O idee ar fi să le dai posibilitatea de a se semna sau de a desena pe un perete sau pe un panou. Ori ai putea să îi rogi să se joace cu plastilina și să creeze o formă pe care o vei  afișa ca decor. Lucrurile interactive nu sunt niciodată plictisitoare. 

Iată doar câteva idei pe care la poți implementa foarte rapid pentru a-ți transforma casa într-una super distractivă. Atunci când îți lași creativitatea să zburde, ai putea fi surprins de lucrurile minunate pe care le poți obține. Ești gata să îți decorezi casa așa cum visezi? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe