Ce destinație vei alege pentru Crăciun? Top 3 cele mai frumoase locuri

miercuri, 2 octombrie 2019

 

Probabil începi să te gândești la destinația pentru Crăciun cum au început să scadă temperaturile. Fie că alegi să călătorești alături de familie, de persoana iubită sau de prieteni, Crăciunul este cel mai așteptat moment al anului, iar toate orașele se transformă în adevărate basme. Fie că alegi Finlanda, Franța sau Praga, toate de vor remarca prin decorațiuni care mai de care mai spectaculoase, târguri pline de delicatese și concerte unde vor răsuna melodiile de Crăciun. Te vei încărca cu emoții și, pentru câteva zeci de minute, îți vei aduce aminte de copilărie. Te vei simți ca într-o poveste de Crăciun desprinsă din basme.

Top 3 atracții turistice de Crăciun

 

  • Crăciun în Finlanda

 

Ce poate să fie mai frumos decât un Crăciun în țara lui Moș Crăciun? Rovaniemi se enumeră printre cele mai frumoase destinații. Acest loc te va face să te simți ca într-o poveste plină de zăpada, reni, spiriduși și nelipsitul Moș Crăciun. Vei avea parte de o experiență memorabilă, pe care nu o vei uita niciodată. Pentru copilași este destinația perfectă, deoarece vor avea ocazia să se întâlnească cu Moș Crăciun. Pe lângă această experiență, vei putea să stai într-un hotel de gheață sau să te plimbi cu o sanie trasă de câini husky. Acest oraș este formidabil, iar mai ales pe timp de iarnă, pare desprins din altă lume. Chiar dacă nu ai copii, este imposibil să nu te îndrăgostești de Finlanda și să nu vrei chiar tu să îl vezi pe Moș Crăciun. Citeşte de aici mai multe despre Crăciunul în Finlanda. 

 

  • Crăciun în Franța

 

Probabil nu mulți au auzit de orașul Colmar, denumit  și “mica Veneție”. Orașul se schimbă total pe perioada Crăciunului și nu merită ratat. Vei avea ocazia să te plimbi pe străduțele medievale și să petreci un Craciun precum în vremurile de altă dată.  Orașul este plin de decorațiuni de Crăciun, dar nu lipsesc nici mâncărurile apetisante, din care vei avea ocazia să guști. Orașul a apărut încă din secolul 13. Este renumit pentru canalele care îl străbat, de aici și denumirea de “mica Veneție”. Nu vei regreta dacă vei petrece Crăciunul în această locaţie, iar de aici poți să găsești bilet pentru ruta Romania - Franta, deci nu trebuie să îți faci griji pentru asta.

Ce destinație vei alege pentru Crăciun (2)

Crăciun în Cehia

Orașul Praga este cunoscut ca un oraș de poveste, mai ales în perioada Crăciunului. Combinația între arhitectura orașului și decorațiunile de Crăciun te va face să te îndrăgostești iremediabil de acest oraș. Orașul Praga este cunoscut și pentru târgurile de Crăciun, fiind considerate cele mai frumoase din Europa. Acolo poți savura un vin fiert și nelipsitele dulciuri tradiționale. În Centrul Vechi din Praga, se organizează cel mai mare târg de Crăciun, unde este prezentată și ieslea în care s-a născut Iisus Hristos. Odată vizitat acest oraș, îți va intra la inima și vei dori să te întorci cu ocazia fiecărui Crăciun.

Fie că alegi Finlanda, Franța sau Praga nu vei regreta și, cu siguranţă, vei avea parte de un Crăciun de poveste. Orice vei alege te vei bucura de o atmosferă magică, de preparatele tradiționale delicioase și vei avea o experiență de neuitat. Te-ai hotărât? Care este următorul târg de Crăciun de bifat pe lista ta?

sursă foto: shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe